Οι βατραχάνθρωποι έβαλαν «φωτιά» στον Σαρωνικό: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση ανορθόδοξου πολέμου (φωτό & βίντεο)

Την άσκηση σκαφών ανορθόδοξου πολέμου της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (05/02) στον Σαρωνικό παρακολούθησε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε, παρόντες στη δραστηριότητα ήταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, καθώς και ο διοικητής της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών πλοίαρχος Ιωάννης Παπαβλάχος.

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επερχόμενης αναδιοργάνωσης των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, με την ίδρυση της διοίκησης ειδικού πολέμου και της διακλαδικής διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων, όπου θα ενταχθούν και δυνάμεις ναυτικών ειδικών επιχειρήσεων.

Δείτε ακόμα:  Σπ. Λιβαθινός: Το Πευκοδάσος Σχινιά εκπέμπει SOS - Κίνδυνος να γίνει παρανάλωμα του πυρός (φωτό)

Τα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου – ταχείας μεταφοράς MARK V «Αίολος» και «Αστραπή» διετέθησαν δωρεάν από το ναυτικό των ΗΠΑ ως υλικό Excess Defence Articles. Έφτασαν στον ναύσταθμο Σαλαμίνας στις 6 Απριλίου 2020 και βρίσκονται στο στάδιο της επιχειρησιακής ένταξης τους στη διοίκηση υποβρυχίων καταστροφών. Το τεχνικό προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού ανέλαβε τον έλεγχο και την πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης και επισκευής για την ενεργοποίησή των MARK V.

Η επιχειρησιακή αξιοποίηση των σκαφών από τη διοίκηση υποβρυχίων καταστροφών εντάσσεται στο πλαίσιο της εν εξελίξει αναβάθμισης των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων και των τριών κλάδων (χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών).

Δείτε ακόμα:  Γλυκά Νερά: Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το στυγερό έγκλημα

Με τον τρόπο αυτό, η υπό συγκρότηση διοίκηση ειδικού πολέμου επαυξάνει κατακόρυφα τη δυνατότητά της για αποτελεσματική σχεδίαση και διεξαγωγή ειδικών αποστολών στο θαλάσσιο περιβάλλον, σύμφωνα με τα σύγχρονα συμμαχικά και διεθνή πρότυπα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την άσκηση:

 

newsbeast.gr