Οι υπουργοί που βρέθηκαν στη «μαύρη» λίστα Μητσοτάκη και βρέθηκαν εκτός Κυβέρνησης

Ο ανασχηματισμός, είναι πλέον γεγονός. Η απόφαση είχε ληφθεί -μετά το απογοητευτικό για τη γαλάζια παράταξη αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Η νέα κυβέρνηση ανακοινώθηκε σήμερα από τον Παύλο Μαρινάκη και όπως φάνηκε η ευρωκάλπη «τιμώρησε», υπουργούς που είχαν στα χέρια τους καυτά χαρτοφυλάκια.

Έτσι, εκτός κυβερνητικού σχήματος βρέθηκε ο απερχόμενος πλέον, υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, που πλήρωσε το μάρμαρο για την ακρίβεια -ένα πρόβλημα που θεωρείται δεδομένο ότι αποτέλεσε κριτήριο ψήφου.

Εκτός τέθηκε και ο Λευτέρης Αυγενάκης, που χειρίστηκε το αγροτικό ζήτημα τον χειμώνα, ένα ζήτημα το οποίο παραμένει ανοιχτό.

«Οι αλλαγές και προσθήκες δηλώνουν τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος: Ακρίβεια. Αγρότες και περιφέρεια. Και αποτελεσματικότερο κράτος», διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές

Αλλαγή φρουράς υπάρχει και στο υπουργείο Μετανάστευσης, όπου τη θέση του Δημήτρη Καιρίδη, πήρε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σηματοδοτώντας την πρόθεση του Μαξίμου, να σκληρύνει η ελληνική στάση στο μεταναστευτικό.

Ως ένα είδος «τιμωρίας» θεωρείται και η μετακίνηση της Νίκης Κεραμέως στο υπουργείο Εργασίας. Η υπουργός που συνέδεσε το όνομά της με το email -gate, το σκάνδαλο της διαρροής των emails με στοιχεία αποδήμων, θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών στον Θεόδωρο Λιβάνιο.

Η μετακίνηση της Κεραμέως στο Εργασίας, έθεσε εκτός κυβερνητικού σχήματος τη Δόμνα Μιχαηλίδου.

Τι λένε πηγές του Μαξίμου

Όπως τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός με την κίνηση αυτή αξιολογεί την αποτελεσματικότητα και την εργατικότητα, με το νέο κυβερνητικό σχήμα να χαρακτηρίζεται από αλλαγές και προσθήκες που δηλώνουν τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος: Ακρίβεια. Αγρότες και περιφέρεια. Και αποτελεσματικότερο κράτος για καλύτερη καθημερινότητα.

«Οι πολίτες ψήφισαν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2023 για δεύτερη φορά με εντολή να εφαρμόσουν ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μέχρι το 2027» συμπληρώνουν.

in.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.