Όλα όσα έγιναν στην συνάντηση εκπροσώπων για την αποτροπή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ 77 ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ «ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΝΑΒΑ ΩΣ ΤΟ ΒΟΥΤΖΑ»

Ραντεβού, τη Δευτέρα, 28 Ιουνίου, έδωσαν, χθες βράδυ, οι εκπρόσωποι των 77 Συλλόγων του «Δικτύου Πολιτών και Φορέων από το Βαρνάβα ως το Βουτζά». Είναι η ημέρα, που λήγει η προθεσμία συμμετοχής υποψηφίων στο διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής, για την κατασκευή των δύο Εργοστασίων-Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων και Βιοαποβλήτων (ΜΕΑ και ΜΕΒΑ) στο Γραμματικό.

Οι εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων δήλωσαν, ότι θα αγωνιστούν, για να εμποδίσουν τη λειτουργία ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ στην Ανατολική Αττική. Ενημερώθηκαν, επίσης, από την Ομάδα Εργασίας του Δικτύου για την κρισιμότητα της κατάστασης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις δικαστικές δράσεις, με την κατάθεση σειράς προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δείτε ακόμα:  Το μεγαλύτερο πάρκο των Μεσογείων δημιουργεί ο Δήμος Παλλήνης!

Στο πλευρό των κατοίκων, δήλωσε, ότι είναι ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Στέργιος Τσίρκας, ο οποίος επίσης, σε κοινό βηματισμό με το Δίκτυο, καλεί όλους τους δημότες να συμμετέχουν στις 28/6/21 στη συγκέντρωση. «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τόσο μεγάλη συστράτευση φορέων, κατοίκων και του Δήμου», δήλωσε ο κ. Τσίρκας, «Είμαστε δίπλα σας και θα κάνουμε, ότι μπορούμε ώστε να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα», κατέληξε.

Στη συγκέντρωση εκτός από το Δήμαρχο, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Τσίρκας, ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κυπαρίσσης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση κ. Νίκος Στεφανίδης, η δημοτική σύμβουλος κ. Ελένη Ανδρώνη και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Βαρνάβα και Μαραθώνα κ. Σπύρος Ηλίας και κ. Κώστας Λάσκος.

Δείτε ακόμα:  Την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, ζητά η "Λαϊκή Συσπείρωση" για το ΧΥΤΑ Γραμματικού

Τα μέλη της Ομάδας Εργασίας, του Δικτύου, κάλεσαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων να είναι σε ετοιμότητα και σε επαγρύπνηση, ώστε να ακυρωθούν τα σχέδια της Περιφέρειας και όποιου άλλου αρμόδιου, δεν αντιλαμβάνεται, ότι οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη λειτουργία οποιασδήποτε εγκατάστασης στην παράνομη χωροθέτηση που έγινε το 2003.

Όλοι, στη συγκέντρωση στις 28/6/21, στις 10 π.μ., στα Γραφεία του ΕΔΣΝΑ (Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής), Άντερσεν 6 και Κατεχάκη.

  • ΟΧΙ, ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΟΣ
  • ΠΟΥΘΕΝΑ ΧΥΤΑ/Υ
  • ΝΑΙ, ΣΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ