ΟΛΜΕ: Απόφαση για μη συνέχιση της απεργίας μετά από τραυματική γενική συνέλευση

Πλήγμα στην ενότητα της ΟΛΜΕ αποτέλεσε η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο.

Μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση και συνεχείς ανατροπές η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ κατέληξε στην απόφαση να μην συνεχιστεί η απεργία-αποχή για την αξιολόγηση.

Ο τρόπος όμως με τον οποίο τελικά δεν πέρασε η πρόταση για τη συνέχισή της (την οποία στήριξαν οι παρατάξεις του ΚΚΕ και της εξοκοινοβουλευτικής Αριστεράς) προκάλεσε ένα πρώτο ρήγμα στη μέχρι σήμερα απολύτως συσπειρωμένη ομάδα των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης.

Μετά τις δύο δικαστικές αποφάσεις, η μία εκ των οποίων στράφηκε και εναντίον της ΑΔΕΔΥ, ήταν προφανές ότι πιθανή συνέχιση της απεργίας θα είχε ορατές και πολύ συγκεκριμένες συνέπειες τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και τα σωματεία τους.

Δείτε ακόμα:  Αρνιακός: Χιόνια και μέσα στο κέντρο της Αθήνας – Πότε θα έρθουν και πού θα το στρώσει

Η πρόταση όμως για συνέχιση της απεργίας και η προτροπή στη διοίκηση της ΟΛΜΕ να πάρει όλα τα τυπικά μέτρα γι’ αυτό δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το απαραίτητο 66% (τα 2/3, σύμφωνα με το καταστατικό) περιοριζόμενη στο διόλου ευκαταφρόνητο πάντως 54%.

Στην ΟΛΜΕ επικράτησε αναβρασμός από το βράδυ του Σαββάτου και μετά ενώ πάρθηκε η απόφαση το σωματείο να τοποθετηθεί με επίσημη ανακοίνωση η οποία ακόμα δεν έχει εκδοθεί.

Οι κινητοποιήσεις πάντως θα συνεχιστούν με άλλους τρόπους, μέσα και έξω από τα σχολεία, με κύριο στόχο να απαξιωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης της σχολικής ομάδας η οποία γίνεται με νεοφιλελεύθερη συνταγή και θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε σχολεία πολλών ταχυτήτων.

Δείτε ακόμα:  Παρέμβαση της ΔΟΕ για τις δηλώσεις Πιλίδη στο Survivor για στημένους αγώνες

Την ίδια απόφαση πήρε και η ΔΟΕ, το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

news247.gr