Ολοκληρώνεται η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής;

Στην τελική της φάση εισέρχεται η πώληση της “Εθνικής Ασφαλιστικής” από την Εθνική τράπεζα.
Θέμα λίγων ημερών θεωρείται η κατάθεση επικαιροποιημένης προσφοράς από την CVC Capital για την απόκτηση του 80% της εταιρείας.

Ωστόσο το τίμημα φέρεται να είναι χαμηλότερο από εκείνο που ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς, ανακοίνωνε στις 31 Μαρτίου περί “πρόβλεψης” για 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ένας από τους λόγους για το χαμηλότερο τίμημα είναι φυσικά η πανδημία, που έπληξε και την ασφαλιστική αγορά, ρίχνοντας την κερδοφορία της “Εθνικής Ασφαλιστικής” κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Άλλος ένας πιθανός λόγος ωστόσο είναι και το γεγονός ότι ο ορκωτός ελεγκτής της “Εθνικής Ασφαλιστικής”, η PWC, πρότεινε αλλαγές στις παραδοχές που ακολουθούσε η εταιρεία, αλλαγές που -όπως ανέφερε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην “Εθνική Ασφαλιστική”- συνεπάγονται την αύξηση των απαιτούμενων αποθεμάτων, με λογική συνέπεια την περαιτέρω μείωση της κερδοφορίας της.

Δείτε ακόμα:  Γυμνάσια, Λύκεια: Έτσι θα ανοίξουν - Υποχρεωτική μάσκα και διαφορετικά διαλείμματα

Λεπτομέρεια μετά σημασίας: “Η PWC είναι και σύμβουλος αγοράς της εταιρείας για λογαριασμό του επενδυτικού fund που ενδιαφέρεται για την Εθνική Ασφαλιστική”, δηλαδή του μοναδικού υποψήφιου αγοραστή, σημειώνουν με νόημα οι εργαζόμενοι.

newsit.gr