Ομάδα εθελοντών Κ. Λιμανάκι Ραφήνας: Να κρατήσουμε όμορφη την παραλία μας!


Με χαρά διαβάσαμε στο irafina.gr το ακριβές ρεπορτάζ, συνοδευόμενο και από φωτογραφίες, για την εικόνα της παραλίας Κόκκινο Λιμανάκι.


Συμπληρωματικά να επισημάνουμε πως παρ ότι αρκετοί από τους εθελοντές ”ξεριζωθήκαμε” από τα σπίτια μας λόγω του πύρινου ολέθρου, προσπαθούμε όσο μπορούμε να μη χάσουμε επαφή με την παραλία που λατρεύουμε από παιδιά και να τη διατηρούμε καθαρή.

Όντως η κατάσταση στο ”Μπαλκόνι” είναι απελπιστική, τόσο για κίνδυνο πυρκαγιάς από τα ξερόχορτα, όσο και από γερμένα σκουριασμένα σίδερα της περίφραξης για τους λιγοστούς λουόμενους που κατεβαίνουν από αυτές τις σκάλες, γιατί οι περισσότεροι πηγαίνουν από τη λεγόμενη ”κεντρική”. Για το θέμα αυτό έχουμε ενημερώσει εγγράφως τον ΟΛΡ από τις αρχές Μαίου.

Δείτε ακόμα:  Αρτέμιδα: Ο δήμος δεν μπορεί να κάνει κάτι γι αυτή την κατάντια; (φωτό)

Το σοβαρότερο κατά την αποψή μας θέμα είναι η εικόνα στα οικόπεδα πάνω από την ακτή, με τα καμένα δέντρα που παραμένουν σε κάποια σημεία, αρνητική για την ψυχολογία και την αισθητική. H παρέμβαση θα πρέπει να είναι άμεση, αν και ήδη βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού.

Όσον αφορά την ακτή είναι πεντακάθαρη, καθώς ο ΟΛΡ που έχει την εποπτεία, κάνει τακτικά αποκομιδή των σκουπιδιών από τους κάδους που φροντίσαμε (δεν θέλουμε ”μπράβο” είναι καθήκον μας) να τοποθετηθούν φέτος.

Δείτε ακόμα:  Υπ. Υγείας: Σε ποιες παραλίες απαγορεύεται η κολύμβηση σε Ραφήνα, Μαραθώνα & Ν. Μάκρη – Δείτε εδώ όλες τις περιοχές

Αν και ακόμη λείπουν δύο ώστε να καλυφθεί και το τμήμα μετά το πρώην ξενοδοχείο.

Τέλος φροντίσαμε εγκαίρως να καθαριστεί η κάθοδος στα σκαλιά του ”Μπαλκονιού” που ήταν απροσπέλαστα, καθώς ενημερώσαμε εγγράφως τις αρμόδιες υπηρεσίες. Και ευχαριστήσαμε τον αντιδήμαρχο του δήμου Ραφήνας Πικερμίου Σάββα Αραπκιλή για την ανταπόκριση.

Μακάρι η παραλία να μην παραμεληθεί ποτέ και να μπορέσουμε όλοι μαζί να την κρατήσουμε όμορφη και φιλική, όπως είναι τόσες δεκαετίες!

Δείτε ακόμα:  Ι.Ν Αναλήψεως Διασταύρωσης Ραφήνας: Δήλωσε εθελοντής

Με εκτίμηση

Αργύρης Κωστάκης
Συντονιστής της ομάδας εθελοντών οικολογικής προστασίας παραλίας Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας.