Ομάδα Γυναικών Σπάτων-Αρτέμιδας: Φτάνει πια η κοροϊδία με την ατομική ευθύνη

Μας λένε πως με την “ατομική ευθύνη” και την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων θα “βγούμε νικητές” από την πανδημία… Την ίδια στιγμή μας αφήνουν πολλαπλά εκτεθειμένους με τα πετσοκομμένα πρωτόκολλα για το άνοιγμα του τουρισμού, τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, την απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τις άθλιες συνθήκες στις δομές προσφύγων και μεταναστών.

Ο χρόνος που κερδήθηκε με την αποφασιστική συμβολή όλων μας με την δίμηνη καραντίνα, δεν αξιοποιήθηκε. Είχαν 7 μήνες να οργανώσουν και να πάρουν μέτρα και να ενισχύσουν το υποβαθμισμένο και εμπορευματοποιημένο δημόσιο σύστημα υγείας, με ΜΕΘ, με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας εξοπλισμένη και στελεχωμένη για να καλύψει τις ανάγκες των οικογενειών μας. Είχαν τόσους μήνες για να πάρουν τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας, αλλά και τα μορφωτικά τους δικαιώματα. Δεν πήραν κανένα μέτρο για την πραγματική πύκνωση των δρομολογίων με μαζικές προσλήψεις οδηγών και άλλου προσωπικού, με επισκευές στα οχήματα και αγορά νέων. Προτίμησαν την είσοδο των ιδιωτικών επιχειρήσεων στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, με στόχο τη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Δείτε ακόμα:  Συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαρκοπούλου με την ΑμΚΕ "ΙΑΣΙΣ"

Και γιατί; Επειδή η κυβέρνηση, και όλες όσες βαδίζουν στις ράγες της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, λογαριάζει ως κόστος για το κράτος το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν υγεία και ως όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους το χτύπημά της. Με την πολιτική της μας υποχρεώνει να καταφεύγουμε στα ιδιωτικά κέντρα υγείας και στους ιδιώτες γιατρούς. Να χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα, να πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες μας.

Στα σχολεία στοιβάζονται 22-27 μαθητές ανά τμήμα σε ακατάλληλα σχολικά κτίρια (κοντέινερ, μαγαζιά, ακατάλληλους χώρους), ένα μήνα μετά το πρώτο κουδούνι υπάρχουν πολυάριθμα κενά καθηγητών, η καθαριότητα δεν επαρκεί για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες, ενώ οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ δεν επαρκούν για να αντιμετωπιστούν κρούσματα με τρόπο που να μην επιτρέπει τη μετάδοση του ιού στο σχολικό περιβάλλον. Η μόνη “προστασία” των μαθητών και των καθηγητών είναι οι υπερμεγέθεις μάσκες (1 σε κάθε παιδί) που μοίρασε η κυβέρνηση.

Δείτε ακόμα:  Παλλήνη: Νέα διακοπή υδροδότησης στο Πανόραμα

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιστρατεύει χημικά, δακρυγόνα και γκλομπς απέναντι στους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ βάρβαρη επίθεση, καταστολή, αυταρχισμό και χλευασμό αντιμετωπίζουν και οι μαθητές στις κινητοποιήσεις τους που ζητούν το αυτονόητο, την προστασία της υγείας με την λήψη των αναγκαίων μέτρων στα σχολεία τους.

Η Ομάδα Γυναικών Σπάτων Αρτέμιδας στέκεται δίπλα στο δίκαιο αγώνα του λαού, των εργαζομένων, ανέργων, γυναικών, μαθητών, φοιτητών για την προστασία της υγείας μας, του περιβάλλοντος, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, το εισόδημα των οικογενειών μας.

Απαιτούμε:

• Τη λήψη μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων με 15 μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις καθηγητών, καθαριστριών, επαναλαμβανόμενα – προληπτικά δωρεάν τεστ σε όλα τα σχολεία, δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές του τμήματος που επιβεβαιώνεται κρούσμα καθώς και στις στενές επαφές αυτού, πραγματοποίηση τεστ με ευθύνη του κράτους σε περίπτωση υπόπτου κρούσματος, δωρεάν μέσα προστασίας σε μαθητές και εργαζόμενους

Δείτε ακόμα:  Αρτέμιδα: Η ιστορία πίσω από την αγορά του οικοπέδου για την ανέγερση του 4ου Δημοτικού Σχολείου

• Την δημιουργία Δημοσίου Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική με ευθύνη του κράτους, την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας με υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων και εργαζομένων, προσλήψεις σχολιάτρων σε κάθε σχολείο.

Η αγωνιστική δράση και η μαχητική μας στάση απέναντι και στις σημερινές δυσκολίες, που θα στηρίζεται στην οργανωμένη απειθαρχία είναι η καλύτερη απάντηση που μπορεί να δώσουμε. Με ή χωρίς μάσκες δε θα συμβιβαστούμε με την επίθεση στα δικαιώματά μας και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει τους αγώνες μας. Η συλλογική, αγωνιστική δράση μας μπορεί να δώσει διέξοδο στους προβληματισμούς γυναικών που αγωνιούν για την κατάσταση που ζούμε.

Επικοινωνία με την ομάδα γυναικών Σπάτων-Αρτέμιδας:
Email: ogespatartemida@gmail.com