«Όμικρον» το 88% των νέων εισαγωγών στο ΕΣΥ – Τον Απρίλιο το εμβόλιο της Sanofi στη χώρα

Για τους «σκληρούς» δείκτες της πανδημίας και την κατάσταση στο ΕΣΥ ενημερώνουν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητή Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Εξακολουθούμε να έχουμε υψηλό αριθμό θανάτων» σημείωσε αρχικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, λέγοντας πως η πανδημία δεν είναι ελεγχόμενη καθώς οι δείκτες εξακολουθούν να είναι ψηλά.

«Θα έχουμε 168.000 εμβόλια τον Φλεβάρη και μέχρι μέσα Μαρτίου θα έχουμε 474.000», είπε, σημειώνοντας πως τον Απρίλιο θα έρθει και το εμβόλιο της Sanofi στη χώρα

Σχετικά με τα αντιικά φάρμακα, ανέφερε πως έχουν εγκριθεί πάνω από 300 αιτήσεις, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα έρθουν κι άλλα φάρμακα και νέες θεραπείες.

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι μειώνεται σταθερά ο αριθμός των νέων εισαγωγών παρόλο που η πίεση στο ΕΣΥ συνεχίζει να απασχολεί. Όπως σημείωσε, το 88% των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι με τη μετάλλαξη Όμικρον, τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι περίπου 140.000.

Πάνω από το 70% των θανάτων «αφορά ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 70 ετών» είπε από την πλευρά του ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Και δυστυχώς για αρκετό καιρό, δεν προβλέπεται η μείωση της θνητότητας, όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε άλλες χώρες» συμπλήρωσε.

Δείτε την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας:

 

cnn.gr

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.