Όντως; Στο «σφυρί» Ραφήνα, Λαύριο και άλλα 8 λιμάνια


Οι επιπτώσεις της πανδημίας, που ούτως ή άλλως είναι παντού, είχαν ως συνέπεια να παγώσουν και οι διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει για την παραχώρηση βασικών λιμανιών της χώρας σε ιδιώτες, από όπου η κυβέρνηση περίμενε να εισπράξει έσοδα.


Τις επόμενες ημέρες και με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα ξεκινήσει αναγνωριστικές επαφές προκειμένου να διαπιστώσει αν παραμένει ζωντανό το ενδιαφέρον όσων εταιρειών είχαν εκφράσει την πρόθεση να αναλάβουν την εκμετάλλευση των λιμανιών.

Από τα αποτελέσματα των επαφών αυτών θα κριθεί αν και πότε θα δρομολογηθεί η προκήρυξη των σχετικών διαγωνισμών, με την ελπίδα όλα αυτά να έχουν τελειώσει μέχρι το τέλος του 2020.

Δείτε ακόμα:  Εξαφάνιση 19χρονης στο Κορωπί: Πού στρέφονται οι έρευνες - Σημαντικές μαρτυρίες

Σημειώνεται ότι για την πρώτη φάση είχαν επιλεγεί τα λιμάνια σε Αλεξανδρούπολη, Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο και Βόλο, ενώ στη δεύτερη φάση θα βγουν αυτά σε Λαύριο, Καβάλα, Πάτρα, Ελευσίνα, Κέρκυρα και Ραφήνα. Από όλα τα παραπάνω το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε εκδηλωθεί προ της πανδημίας για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα από εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων.

Ενδεικτικές του έντονου ενδιαφέρο­ντος που υπήρχε ήταν οι συχνές επισκέψεις του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζ. Πάιατ στην περιοχή. Υπό αυτό το πρίσμα, στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι τουλάχιστον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι διαδικασίες θα προχωρήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Δείτε ακόμα:  Μάσκα παντού από το Σάββατο και στη Ραφήνα - Αυτές είναι οι περιοχές που επιβλήθηκε το νέο μέτρο

toparon.gr