Οριστικό! Παραμένει στην Ελλάδα ο Σαϊντού Καμαρά – Δεκτό το αίτημά του από την Αρχή Προσφύγων

«Τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος μετέχει της ελληνικής παιδείας, να γίνει η Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Η Ελλάδα είναι μια χώρα δικαίου και ανθρωπισμού», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου έγινε μετά τη θετική απόφαση της Αρχής Προσφυγών για τον μαθητή Σαϊντού Καμαρά.

Το ασυνόδευτο προσφυγόπουλο, που συμμετείχε στη φετινή μαθητική παρέλαση στον Αγιο Δημήτριο για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με το σχολείο του είχε προκαλέσει συγκίνηση στο πανελλήνιο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντήσει τον αριστούχο μαθητή, είχε δηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον και τον ενημέρωνε για τις κινήσεις της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης δήλωσε το προσωπικό ενδιαφέρον που έχει για τη συγκεκριμένη υπόθεση και ενημέρωσε τον μαθητή για τις κινήσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του Τμήματος Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Ο Σαϊντού Καμαρά ήρθε στην Ελλάδα μόνος του το Νοέμβριο του 2019 σε ηλικία 16 ετών και αρχικά έμεινε για ενάμιση χρόνο σε δομή ημιαυτόνομης/εποπτευόμενης διαβίωσης της International Rescue Committee (IRC) Hellas. Μόλις εγκαταστάθηκε στη χώρα, άρχισε να πηγαίνει στο 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου και να περνάει με επιτυχία τις τάξεις, αριστεύοντας στα μαθήματα και βρήκε νέα στέγη σε διαμέρισμα για άτομα άνω των 18 ετών.

Παρόλα αυτά, τον Δεκέμβριο έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλλει με αποτέλεσμα να απειληθεί με απέλαση μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.