Όταν το ίντερνετ έχει κέφια: Έρχεται το Ραφήνα – Τήνος με… αυτοκίνητο!


Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα για την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο και για τα λεγόμενα fake news.


Πολλές φορές μάλιστα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για κάποιον να μπορέσει να διακρίνει αν αυτό που διαβάζει είναι πραγματικότητα ή “στημένο ρεπορτάζ”.

Υπάρχουν όμως και κάποιες ιστοσελίδες, που μακριά απ΄όλα αυτά, και με σκοπό καθαρά την σάτιρα και την ψυχαγωγία, έχουν κάνει επιστήμη την “παραπληροφόρηση” και μάλιστα με ένα ιδιαίτερο και πολύ επιτυχημένο τρόπο.

Μία από αυτές είναι το γνωστό tovatraxi.com, που με μότο του την “Ποιοτική παραπληροφόρηση”, πολλές φορές εντυπωσιάζει με την φαντασία των άρθρων του.

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνας: Συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για τη διαπλάτυνση & διάνοιξη της περιφερειακής οδού Μαραθώνος

Σε ένα από τα θέματα του, με τίτλο “Ξεκίνησε η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου που θα ενώνει την Αθήνα με την Τήνο”, αναφέρεται στην κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, ο οποίος θα περνάει φυσικά και από τη Ραφήνα, με σκοπό να διευκολύνει  τη μετακίνηση των πιστών τον Δεκαπενταύγουστο.

Διαβάστε τι ακριβώς αναφέρει το απολαυστικό κείμενο:

Ένας σύγχρονος προσκυνητόδρομος που θα ενώσει την Αττική με την Τήνο μέχρι το 2020 άρχισε σήμερα να κατασκευάζεται με τη χρηματοδότηση της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε ακόμα:  Ένδεκα προσλήψεις στο Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου - Οριστικοί πίνακες

Η «Ορθοδοξία Οδός», όπως θα ονομάζεται, θα κατασκευαστεί στα πρότυπα μεγάλων θρησκευτικών δρόμων του εξωτερικού και αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά την μετακίνηση των πιστών τον Δεκαπενταύγουστο, οι οποίοι παραδοσιακά μεταβαίνουν στο ιερό νησί με φέρι μποτ, αντιμετωπίζοντας μεγάλη ταλαιπωρία.

Στην τελετή θεμελίωσης που πραγματοποιήθηκε λίγο έξω από τη Ραφήνα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευλόγησε τον νέο προσκυνητόδρομο, ενώ εψάλλει δέηση από Μητροπολίτες της διεύθυνσης τεχνικών έργων της Εκκλησίας.

Η υπερσύγχρονη οδική αρτηρία που θα διέρχεται από την Εύβοια, την Άνδρο και θα καταλήγει στην Τήνο, θα έχει 3 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, μία για τα πούλμαν των πιστών, μία για συμβατικά ΙΧ και μία ειδική λωρίδα για όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν γονατιστοί από την Αθήνα.

Δείτε ακόμα:  Σαντορίνη: Θρίλερ με το απανθρακωμένο πτώμα γνωστού ξενοδόχου (βίντεο)

Όταν ολοκληρωθεί, ο προσκυνητόδρομος θα έχει συνολικό μήκος 160 χιλιομέτρων, γεγονός που σημαίνει ότι η απόσταση μπορεί να καλυφθεί σε λιγότερο από 2 ώρες με ΙΧ ή έξι μήνες μπουσουλώντας.
Επίσης έχουν προβλεφθεί στάσεις με καταστήματα θρησκευτικών ειδών, ενώ όλα τα καντηλάκια που θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής θα λειτουργούν και ως κεραίες wi-fi για τις ανάγκες επικοινωνίας των πιστών.