«Παγωμάρα» με ρεκόρ κρουσμάτων στο Ισραήλ – Γέμισαν τα νοσοκομεία και με εμβολιασμένους!

«Παγωμένη» στέκεται η επιστημονική κοινότητα μπροστά στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας, σημειώνεται ρεκόρ τετραμήνου στα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί την τελευταία ημέρα. Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ ανταποκρίθηκε με μεγάλη επιτυχία στο σχέδιο εμβολιασμού και κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να πείσει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να «τσιμπηθούν», οι μολύνσεις από τη μετάλλαξη Δέλτα έχουν εκτιναχθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz, χθες καταγράφηκαν 1.398 νέα κρούσματα, ενώ 108 ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση με έντονα συμπτώματα. Μάλιστα 75 από αυτούς έχουν λάβει είτε την πρώτη είτε και την δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Σχέδιο παρακολούθησης

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ μιλά με αυστηρό ύφος για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, ενώ το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την ηλεκτρονική παρακολούθηση όσων τουριστών εισέρχονται στη χώρα με ειδικό «βραχιολάκι». Ωστόσο όπως ακούγεται προς το παρόν, η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει την μέθοδο με τα βραχιολάκια αλλά θα προχωρήσει στην ηλεκτρονική παρακολούθηση μέσω εφαρμογής στα κινητά. Έτσι, όποιος επιστρέφει στη χώρα από το εξωτερικό, θα πρέπει να μπαίνει σε καραντίνα, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή η οποία θα ενημερώνει για τον τόπο διαμονής του, με στόχο να παρακολουθείται από τις αρχές.

newsbreak.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.