«Πάγωσαν» τα περιουσιακά του στοιχεία του Ρομάν Αμπράμοβιτς!

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς προστέθηκε στη λίστα κυρώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Ρώσος ολιγάρχης, ο οποίος βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για δύο δεκαετίες, προστέθηκε στη λίστα παγώματος περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με το skynews, αντιμετωπίζει απαγόρευση συναλλαγών με ιδιώτες και επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, ταξιδιωτική απαγόρευση και κυρώσεις μεταφορών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόσθεσε επίσης τους Alexei Miller, Andrei Kostin και Nikolai Tokarev στη λίστα κυρώσεων. Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν «ασφαλή καταφύγια για όσους υποστήριξαν την άγρια επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία». Η κυβέρνηση λέει ότι οι ολιγάρχες στις τελευταίες προσθήκες του Ηνωμένου Βασιλείου στον κατάλογο κυρώσεων έχουν συνολική καθαρή περιουσία περίπου 15 δισεκατομμυρίων λιρών.

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Πουλά την Τσέλσι

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας δήλωσε ότι αποφάσισε να πουλήσει την ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι και -όπως είπε- θα δώσει τα χρήματα από την πώληση για να βοηθήσει τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία.

«Πάντα έπαιρνα αποφάσεις έχοντας κατά νου το συμφέρον του συλλόγου», ανέφερε σε δήλωσή του ο Αμπράμοβιτς και πρόσθεσε ότι στην τρέχουσα κατάσταση «έλαβα την απόφαση να πουλήσω» την Τσέλσι, «καθώς πιστεύω ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του συλλόγου, των φιλάθλων, των εργαζομένων, καθώς και των χορηγών και συνεργατών της ομάδας».

Σύμφωνα με το skynews, η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι η άδεια για την Τσέλσι θα ελέγχεται συνεχώς.

Εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς είπε στο Reuters ότι δεν μπορούν να σχολιάσουν αμέσως την ανακοίνωση των βρετανικών κυρώσεων.

iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.