Παίδων «Αγία Σοφία»: 5 μάρτυρες καίνε τον τραυματιοφορέα για τη σεξουαλική κακοποίηση των ανήλικων κοριτσιών

Πέντε από τους 12 μάρτυρες, στελέχη του νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”, φαίνεται να επιβεβαίωσαν στις καταθέσεις τους τις γενετήσιες πράξεις του 61χρονου τραυματιοφορέα, σε βάρος δύο κοριτσιών, 9 και 7 χρόνων, τα οποία βρίσκονταν σε μέθη για τις ανάγκες ιατρικής-διαγνωστικής τους εξέτασης.

Περιέγραψαν όσα είχαν διαπιστώσει, στις καταθέσεις τους στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, που είχε δώσει εντολή η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο 61χρονος, που αρνείται όλες τις κατηγορίες, την περασμένη Παρασκευή συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε διώξεις για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων ασθενών, κατάχρηση ανηλίκων ανίκανων να αντισταθούν, κατάχρηση σε γενετήσιες πράξεις από εργαζόμενο σε νοσοκομείο και σε άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη. Παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, όπου πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έλαβαν 12 καταθέσεις στελεχών του νοσοκομείου, του διευθυντή καρδιολογικής κλινικής, γιατρών, αναισθησιολόγων, βοηθών αναισθησιολόγων και εργαζομένων, ενώ παραγγέλθηκαν ιατροδικαστικές εξετάσεις των κοριτσιών, για τον τυχόν εντοπισμό στοιχείων που αναδεικνύουν στοιχεία γενετήσιας πράξης, τουλάχιστον στη μία περίπτωση του 9χρονου κοριτσιού.

Δείτε ακόμα:  Σοκαριστικό: Γυναίκα έπεσε από γκρεμό 30 μέτρων μπροστά στην κόρη της

Τα δύο ανήλικα παιδιά, 7 και 9 χρόνων, είχαν μπει διαδοχικά στον χώρο της εξέτασης σε κατάσταση μέθης, με τον κατηγορούμενο να έχει προβεί σε θωπείες στην πρώτη και σε γενετήσιες πράξεις στην δεύτερη. Ο ρόλος του ήταν μόνο η μεταφορά των εξεταζόμενων στον χώρο της εξέτασης και η κράτησή τους από τους αστραγάλους στην περίπτωση που έκαναν σπασπωδικές-αντανακλαστικές ενέργειες, οι οποίες θα επηρέαζαν την εξέταση.

Οι καταθέσεις διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης, που εκτελέστηκε την περασμένη Παρασκευή. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 61χρονο στο σπίτι του στους Αμπελόκηπους, με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες, επικαλούμενος πως κατά την πολύχρονη υπηρεσία του δεν έχει δώσει κανέναν δικαίωμα και θα αποδείξει την αθωότητά του κατά την απολογία του.

Δείτε ακόμα:  Γ.Παυλάκης: «Κάντε το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ασφαλή - Αλλά μπορεί να εκδηλώσετε ένα σπάνιο σύνδρομο»

Σημειώνεται πως η προϊσταμένη της εισαγγελίας, στις αρχές Μαρτίου είχε δώσει την εντολή διενέργειας προκαταρκτικής έρευνας, η οποία διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος των ανηλίκων.

Ο τραυματιοφορέας είχε προσέλθει στο πειθαρχικό συμβούλιο του νοσοκομείου, προκειμένου να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για ανάρμοστες πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου σε βάρος ανήλικων παιδιών, σύμφωνα με τις καταγγελίες που είχαν γίνει σε βάρος του. Ο τραυματιοφορέας έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων, ενώ το Υπουργείο Υγείας όταν ενημερώθηκε για το καταγγελλόμενο συμβάν, ανέφερε πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά.

Δείτε ακόμα:  Σοβαρός τραυματισμός 28χρονου σε τροχαίο - Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Σημειώνεται ότι ο 61χρονος, έχει 33 χρόνια προϋπηρεσία στο Παίδων “Αγία Σοφία”, και ήταν έτοιμος να πάρει σύνταξη. Συνάδελφοί του, ανέφεραν ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε δώσει δικαίωμα, δεν είχαν διακρίνει τέτοιου είδους ανάρμοστες συμπεριφορές, ενώ και ο ίδιος δεν αποδέχεται όσα του καταλογίζουν. Τα καταγγελλόμενα περιστατικά φαίνεται να έχουν συμβεί στις αρχές Φεβρουαρίου, διενεργήθηκε άμεσα ΕΔΕ, μετά το πέρας της οποίας, η διοίκηση προχώρησε σε αναστολή των καθηκόντων του.

Η απόφαση της ΕΔΕ και του Πειθαρχικού Συμβουλίου διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε την εντολή διενέργειας προκαταρκτικής έρευνας, η οποία ολοκληρώθηκε.

Πηγή: thetoc