Παίδων Πεντέλης: 24ωρη απεργία την Πέμπτη – «Να συνεχισθεί η συμμετοχή του Νοσοκομείου στις εφημερίες»

Με 24ωρη απεργία αύριο, Πέμπτη (13/1), απαντούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας για τη μετατροπή του νοσηλευτηρίου σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών.

Στην ανακοίνωσή τους, με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον», οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν «πρωτοφανή και αιφνιδιαστική» την «απόφαση του Υπουργείου Υγείας στις 06/01/2022 να ανασταλούν οι εφημερίες του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, με στόχο τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών».

Σε συνέχεια αυτής, «διενεργήθηκε σήμερα 12/01/2022 συνέλευση των εργαζομένων παρουσία της Προέδρου και του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ, καθώς και μελών του Δ.Σ. της ΟΕΝΓΕ» και «αποφασίστηκε συνάντηση επιτροπής εκπροσώπων με τον Υπουργό Υγείας».

«Μετά την εμμένουσα στάση του Υπουργείου Υγείας να υλοποιήσει τις ειλημμένες αποφάσεις για απόσυρση του νοσοκομείου από τις 24ώρες εφημερίες», συνεχίζει η ανακοίνωση που εξεδόθη το απόγευμα της Τετάρτης, «αποφασίζουμε 24ωρη απεργία στις 13/01/2022 του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης (συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου), ζητώντας:

«Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου μας στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.
Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων μας».
Σημειώνεται πως ήδη από τη Δευτέρα, η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Ιατρών ΕΣΥ ζήτησε την ανάκληση «της απαράδεκτης απόφασης» του Υπουργείου Υγείας. «Το “Παίδων Πεντέλης” είναι ένα από τα μόνο τρία δημόσια νοσοκομεία Παίδων της Αττικής. Εξυπηρετεί έναν μεγάλο πληθυσμό (Βόρεια Αττική, Ανατολική Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, κλπ) που τώρα στερείται την νοσοκομειακή παιδιατρική περίθαλψη», επεσήμανε χαρακτηριστικά η ΟΕΝΓΕ.

Ενστάσεις εξέφρασε και η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, από την πλευρά του, έκανε γνωστό νωρίτερα σήμερα πως «καλύπτει τους συναδέλφους του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης σε οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας έχουν αποφασίσει, για αύριο 13/01/22, ενάντια στην μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό αναστέλλοντας τις εφημερίες ενός παιδιατρικού νοσοκομείου από τις 10/01/22 όπου εξυπηρετεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι πληθυσμού της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής, της Εύβοιας, της Βοιωτίας και άλλων όμορων νομών, συμπεριλαμβάνοντας και την αναστολή των εμβολιασμών».

Τι λέει το Υπουργείο Υγείας

«Το νοσοκομείο θα εξακολουθήσει να λειτουργεί πλήρως, να δέχεται τακτικά περιστατικά, για νοσηλείες, χειρουργεία και τακτικά ιατρεία. Η φροντίδα των μικρών ασθενών θα συνεχιστεί απρόσκοπτα σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, ενώ θα εξυπηρετούνται και όσα επείγοντα περιστατικά φτάνουν στο Νοσοκομείο», ανέφερε το Υπουργείο Υγείας σε χθεσινή ανακοίνωσή του επ’αφορμής της επίσκεψης της κας Γκάγκα στο νοσοκομείο την Τρίτη.

Σημείωσε, δε, πως «οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Παίδων Πεντέλης προσφέρονται για την παράλληλη λειτουργία νοσηλευτικών και εμβολιαστικών δραστηριοτήτων, ενώ διαθέτουν και χώρο στάθμευσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση γονέων και παιδιών».

newsbeast.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.