Παλλήνη: Ακριβές τιμές ρεύματος – Το νέο αδιέξοδο των νοικοκυριών – Αίτια, λύσεις και προοπτικές

Τεράστια προβλήματα σε εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν επιφέρει οι αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος τον τελευταίο καιρό. Αύξηση που προκάλεσε η «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, μετατρέποντας ένα κοινωνικό αγαθό σε χρηματιστηριακό προϊόν.

Η δημοτική παράταξη «Εμείς, η πόλη μας» διοργανώνει εκδήλωση/ενημέρωση για τις αυξημένες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα αίτια που τις προκάλεσαν, τις πιθανές λύσεις και ενέργειες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, καθώς και τις προοπτικές που διανοίγονται για την ενεργειακή μετάβαση προς μορφές ενέργειας πιο «φιλικές» στο περιβάλλον, την απρόσκοπτη και αδιάκοπη παροχή ενέργειας, ώστε να προστατευτούν και οι πιο ευαίσθητοι καταναλωτές, τις δυνατότητες λειτουργίας ενεργειακών κοινοτήτων.

Δείτε ακόμα:  Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας: Ξεκίνησαν τα έργα στατικής ενίσχυσης στις Καμάρες

Την Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 19:30, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης (Εθνικής Αντιστάσεως& Μαυρομιχάλη, Παλλήνη) οι καταναλωτές θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν, για το τι συμβαίνει, για τα δικαιώματά τους όπως απορρέουν από την κοινοτική και εθνική νομοθεσία, για το τι μπορεί να γίνει, καθώς το ρεύμα είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα, για το πώς μπορούμε να γίνουμε ενεργοί καταναλωτές.

Ομιλητές:

• Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
• Βίκτωρας Τσιαφούτης, δικηγόρος ΜΔΕ, νομικός σύμβουλος ΕΚΠΟΙΖΩ
• Σάντη Φαμελιάρη, εκπρόσωπος GREENPEACE
• Θράσος Φωτεινός, Ενεργός πολίτης

Δείτε ακόμα:  Δήμος Παλλήνης: 28 Σύγχρονες, ασφαλείς και πιστοποιημένες παιδικές χαρές

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Χρυσόστομος Χρηστίδης, πρώην διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ.