Παλλήνη: Μήνυμα Παν. Μερτύρη, στα μέλη και στους φίλους της Δημοτικής μας Παράταξης

Αγαπητοί-ές, η εξέλιξη της πανδημίας, μας στερεί την δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας μέσα από την οποία θα μπορούσαμε να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς που αφορούν ζητήματα του Δήμου μας.

Δυστυχώς ο ανεκδιήγητος Δήμαρχος Των Πόλεων μας, εκμεταλλευόμενος την συγκυρία της πανδημίας κατάργησε και ουσιαστικά την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου καλυπτόμενος πίσω από τα «πρωτόκολλα» και τις κυβερνητικές ρυθμίσεις περί διοικησιμότητας. Ρυθμίσεις που επακολούθησαν των εκλογών και ενδυναμώνουν δυστυχώς όργανα, τα οποία δεν έχετε εκλέξει εσείς.

Με την απόλυτη πλειοψηφική σκέψη που καθόρισε την σύνθεση τους ο νομοθέτης και με πρόφαση την διοικησιμότητα, έδωσε ισχύ στον όποιον Δήμαρχο που η κουλτούρα της διαβούλευσης και συν απόφασης είναι «κουραστικές συνήθειες», να αυθαιρετεί.

Οι ρυθμίσεις αυτές αποτελούν τον προμαχώνα του λεγόμενου Δημαρχοκεντρισμού και της κατάργησης έμμεσα της λαϊκής βούλησης, από τον όποιο Δήμαρχο αγνοεί εύκολα, πως και αυτός ο ίδιος, είναι αποτέλεσμα της δικής σας ψήφου, με την δύναμη που εσείς ορίσατε.

Δείτε ακόμα:  GNTM: Αποχώρησε η Ειρήνη Μητράκου από την Αρτέμιδα και έσβησε όλες τις φωτογραφίες! (φωτό & βίντεο)

Με απλές κουβέντες, όργανα όπως η Οικονομική Επιτροπή που συστάθηκε με απόλυτη πλειοψηφία της Δημαρχιακής Παράταξης από το νομοθέτη, υποκαθιστά το Δημοτικό Συμβούλιο και την Αναλογική του σύνθεση και αποφασίζει για μια σειρά ζητήματα καθοριστικής σημασίας για τον Δήμο.

Φίλοι μου ένας Δήμαρχος με δημοκρατικές ευαισθησίες αντιστέκεται πρώτα αυτός σε τέτοιες εξελίξεις, ανεξάρτητα αν αυτές του διευκολύνουν τους πρόσκαιρους σχεδιασμούς, για να μην αναφερθώ σε σκοπιμότητες.

Όσο για το Δημ. Συμβούλιο, αυτό καθ’ αυτό το όργανο των αντιπροσώπων σας, ο κ. Ζούτσος το υποκατέστησε είτε με πολύ κακής ποιότητας τηλεδιασκέψεις, όπου «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα», ή με εκ περιφοράς τηλεφωνικά ψηφίσματα, όπου άλλα συνεννοούμαστε εκ των προτέρων και αλλού καταλήγουμε μέσω του «χάους» του φάσματος της κινητής τηλεφωνίας!

Υπενθυμίζω στον κ. Ζούτσο ότι στον Δήμο μας, το αποτέλεσμα των εκλογών δεν του αφήνει άλλα περιθώρια, πέρα από τον δρόμο των συναινέσεων και της συνεργασίας με τις άλλες παρατάξεις, με καθαρές κουβέντες και πολιτικούς όρους.

Δείτε ακόμα:  Τραγωδία εν πλω: Πέθανε Έλληνας πλοίαρχος στο Λαύριο

Ως Δήμαρχος χωρίς πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, χρειάζεται την συναίνεση των άλλων δημοτικών δυνάμεων σε κομβικά και επίκαιρα ζητήματα, όπως π.χ. η εκπαιδευτική μας Κοινότητα, ή οι τομείς της Υγείας και της κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οτιδήποτε άλλο απεργάζεται με κατά μόνας συνεννοήσεις, προκειμένου να εξασφαλίζει τον πολυπόθητο 17ο ψήφο, είναι επί της ουσίας ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ της βούλησής σας.

Φίλοι μου είμαστε μια πραγματικά Ανεξάρτητη παράταξη, την πολιτική στάση της οποίας καθορίζετε όλοι εσείς και μόνο εσείς.

Απευθύνομαι στους συμμετέχοντες στους Συλλόγους, στα Σωματεία, στις Ενώσεις, στις Πρωτοβουλίες, στους Τοπικούς μας Συμβούλους, στους Δημοτικούς μας Συμβούλους, ζητώντας κατανόηση για τα προβλήματα της μη συνεχούς και αδιάλειπτης πολιτικής επικοινωνίας που θα έπρεπε να είχαμε, προβλήματα που κατά κύριο λόγο οφείλονται όπως προαναφέρθηκα στην πανδημία.

Δείτε ακόμα:  Τροχαίο στο αεροδρόμιο στα Σπάτα - Αυτοκίνητο έπεσε στις προστατευτικές μπάρες (φωτό)

Επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο ολιγομελών «θεματικών» επαφών που τα μέτρα θα μας επιτρέπουν, προκειμένου να είμαστε ενήμεροι για τα κατά τόπους και κατά τομέα ζητήματα που εσείς εντοπίζετε και την από κοινού αντιμετώπιση τους.

Έστω και αν η πανδημία μας απομονώνει, είμαστε μαζί και δυναμώνουμε, προκειμένου να μεταφέρουμε την Αλήθεια στους παραπλανημένους συντοπίτες μας, με λογικά επιχειρήματα, με αποδείξεις, με ουσία.
Όπως συνηθίζω να λέω, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και κάποτε οι ψεύτες θα αποκαλυφθούν στο σύνολο τους.

Το τελευταίο διάστημα θα παρακολουθήσατε στο διαδίκτυο μια προσπάθεια–καμπάνια λάσπης, εις βάρος της παράταξης μας, με αφορμή το ψήφισμα καταδίκης του Ναζισμού-Φασισμού.

Η απάντηση μας, αποκατέστησε έγκαιρα την Αλήθεια, υποχρεώνοντας τους σε ανασκευή των λεγομένων τους, ενώ για την «άθλια» στάση του συντοπίτη συκοφάντη, ακολουθεί ο δρόμος της δικαιοσύνης.

Παν. Μερτύρης
Επί κεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Παλλήνης.