Παναγ. Μερτύρης στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Γέρακα: «Τα κάστρα κάποτε πέφτουν»

«Τα κάστρα κάποτε πέφτουν»…. Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του στην πλατεία του Γέρακα ο Παν. Μερτύρης, ολοκληρώνοντας τον Κύκλο των εγκαινίων των Εκλογικών του Κέντρων, εχθές 17-5-19, μπροστά σε ένα κοινό Πολιτών που ήθελε να ακούσει και να μάθει.

Ομολογουμένως και μάλιστα από ουδέτερους «παρατηρητές» που βρίσκονταν στην Πλατεία, η συγκέντρωση «ξάφνιασε» για τον όγκο της συμμετοχής, αν ληφθεί μάλιστα υπ’ όψη, πως επρόκειτο για εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου και όχι Κεντρικής ομιλίας.

Με ακλόνητα επιχειρήματα ο υποψήφιος Δήμαρχος σκιαγράφησε τη μίζερη Δημοτική πραγματικότητα και για τον Γέρακα, καταγγέλλοντας την απερχόμενη διοίκηση για ανεπάρκεια, κακοδιαχείριση, μεροληψίες.

Όπως βλέπετε την αφροντισιά και σε αυτήν την Πλατεία (Μακεδονίας), το ίδιο αφρόντιστες είναι και οι γειτονιές του Γέρακα, είπε χαρακτηριστικά σε μια απόστροφο του.

Ο Παν. Μερτύρης έθεσε αμείλικτα τις Αλήθειες, για τις καθυστερήσεις στο πρωτεύον ζήτημα της ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ και κατήγγειλε την αδράνεια στο ζήτημα «Λόφου Κεραίας», την αναστάτωση που προκάλεσε ο κ. Ζούτσος στη γειτονιά του Σταυρού, ενεργοποιώντας την ξεπερασμένη Κυκλοφοριακή μελέτη, την υποκρισία που επιδεικνύει στα ζητήματα του περιβάλλοντος.

Διακωμώδησε τις ορολογίες που φαντάζουν ως εκσυγχρονιστικές τάσεις,(Info Δράση-CityGuite- MyCIS- GetaPet) καταγγέλλοντας πως στο εφαρμοσμένο πεδίο της ίδιας μας της ζωής δεν ικανοποιεί ούτε τα απαραίτητα, λέγοντας χαρακτηριστικά σε διάφορα σημεία της ομιλίας του. «Πόσα χρόνια ψάχνετε χώρο για Σ.Μ.Α ώστε να γλυτώσουμε και λειτουργικά έξοδα και ρύπους στο περιβάλλον κ. Ζούτσο»;

«Μήπως προτρέψατε ποτέ με κίνητρα τους δημότες μας να συμβάλλουν ενεργά στην αισθητική αναβάθμιση της γειτονιάς»; «Ούτε την έννοια της διαβούλευσης δεν σέβεστε».

«Ιδρώσαμε στο Συμβούλιο να σας πείσουμε να χαμηλώσετε τα δημοτικά τέλη και αυτό το κάνατε στο τελευταίο προεκλογικό διάστημα».

«Τι να περιμένει κανείς από τον Αθλητισμό, όταν η διαχείριση του έχει εκχωρηθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα; Πως μπορείς να βοηθήσεις μια τοπική ομάδα με τις ανεπαρκείς αθλητικές εγκαταστάσεις»;

Καταδίκασε την χειραγώγηση του Πολιτισμού από μια συγκεκριμένη κάστα παρατρεχάμενων του κ. Ζούτσου, υποσχόμενος ότι θα σπάσει τα συγκεκριμένα «στεγανά».

Το κοινό δεν πίστευε ότι μπορεί να συμβαίνουν τόσο σοβαρές μεροληπτικές επιλογές για κάποιους « εξυπνάκηδες», χαρακτηριστική αναφορά του κ. Μερτύρη, όταν κατήγγειλε, την επιλεκτική διαγραφή χρεών στους λογαριασμούς του κοινωνικού Αγαθού του Νερού.

Τα συμπεράσματα όλων για την κακοδιαχείριση ολοκληρώθηκαν στην αναφορά του υποψηφίου Δημάρχου, πως ο Ιππικός Όμιλος που βρίσκεται στον Γέρακα, δεν αποδίδει τίποτα στον Δήμο μας για την χρήση των 12.5 στρεμμάτων γης που ανήκουν στον Δήμο από το 1994.

Εχθές ο Παν. Μερτύρης περιέγραψε την ρεαλιστική πραγματικότητα έναντι της εικονικής-ηλεκτρονικής του κ.Ζούτσου.

«Την έλλειψη σεβασμού προς τα ιερά και τους προγόνους μας», την δείχνεις μέσα από την απόλυτα υποβαθμισμένη εικόνα του Νεκροταφείου του Γέρακα κ. Δήμαρχε, του είπε σε μια τελευταία απόστροφο της ομιλίας του.

Ο κ. Μερτύρης παρά τον χείμαρρο των καταγγελιών του έκλεισε την ομιλία του με το αισιόδοξο κάλεσμα προς όλους, χωρίς προκαταλήψεις, σε μια δημιουργική συμπόρευση την επομένη των εκλογών προς τη Νέα Πορεία, με την Αλλαγή Σελίδας στη διοίκηση, που οι Πολίτες θα επιζητήσουν με τη ψήφο τους στις 26 /5.

Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη

Πόλεις για να ζεις

 

Διαβάστε επίσης