Παναγιώτης Ι. Δρίβας: Αχ… αυτό το «παιδί»

Άκου, λοιπόν, πώς έχουν τα πράγματα. Εσύ (που λέει ο λόγος) έχεις έναν γνωστό, από γνωστό μπατσανάκη, της ξαδερφοκουνιάδας σου τον άντρα, που τυχαίνει να γνωρίζει έναν που βρέθηκε με εκπομπή σε ραδιόφωνο, και έχει… απίστευτη «δύναμη» -μάλλον αλαζονείας- στα…. 5 χρόνια που λέει ότι είναι δημοσιογράφος, αλλά επειδή δεν βρίσκεται σοβαρός επαγγελματίας να κάνει τη δουλειά αυτή με 300 ευρώ το μήνα άρπαξε την… «ευκαιρία», πιθανώς «δίνοντας» και κάποιους άλλους συναδέλφους του….

Αυτός λοιπόν είναι ο τέλειος στόχος…. Ο χάψας που ότι του σερβίρεις, εφόσον προστεθεί η λέξη «σκάνδαλο» από πίσω, είναι έτοιμος να το σερβίρει με τη σειρά του στον ακροατή, που τον θεωρεί ασφαλώς ηλίθιο και ως τέτοιο τον αντιμετωπίζει.

Δείτε ακόμα:  Παναγιώτης Δρίβας: Ρατσισμός είναι το εγώ μας

Ανοίγει παρένθεση: (Άλλο αν ο αναγνώστης, ο ακροατής, ο τηλεθεατής, ο ψηφοφόρος μόνο ηλίθιος δεν είναι και εν καιρώ θα ρίξει το… MEGAμαύρο του) κλείνει η παρένθεση.

Θα πει κάποιος, δεν φταίει το «παιδί» αφού του είπε… την «είδηση» ο δικός του άνθρωπος, ο γνωστός, ο έμπιστος, με το προαναφερθέν σύμπλεγμα «συγγένειας»… να μην δείξει εμπιστοσύνη;

Να δείξει και να παραδείξει, ακόμη και αν δεν υπάρχει η τόσο… «στενή» σχέση εμπιστοσύνης. Αλλά βρε παιδί μου να μην τσεκάρει ούτε στο ελάχιστο, αν αυτά που του μετέφεραν ισχύουν, πριν ανοίξει το στόμα του; Βγαίνει λοιπόν και λέει τις κοτσάνες του, περί τεραστίου μεγέθους σκάνδαλον, σε πυρόπληκτο δήμο.

Δείτε ακόμα:  Παναγιώτης Δρίβας: Ρατσισμός είναι το εγώ μας

Έλα που αυτό το «παιδί» τυχαίνει να το γνωρίζουν ένα κάρο άνθρωποι που γνωρίζουν ότι το μέγα σκάνδαλο είναι… μπαρούφες και κατασκευασμένο fakenews. Και έλα που αυτό το «παιδί» αρχίζει και «κελαηδάει» και ποιος του «σφύριξε» το μέγα Χριστουγεννιάτικο σκάνδαλο….

Βγήκε και τα μάζεψε μετά…. «Δεν γνώριζα»…. «δεν ήξερα», έβαλε και τις σάλτσες του για να εξιλεωθεί.
Ο δημότης για όλα αυτά που ακούστηκαν και γράφτηκαν έχει μόνο μια επιλογή…. Να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι περί τίνος πρόκειται. Και όχι φυσικά για μια ντουζίνα δεντράκια ατάκτως ειρημένα.

Δείτε ακόμα:  Παναγιώτης Δρίβας: Ρατσισμός είναι το εγώ μας

Το οξύμωρο είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι που λασπολογούν, σαν να μην συμβαίνει τίποτε και ας είναι γνωστά τα ονόματά τους, θα είναι μαζεμένοι στην πλατεία των «σκανδάλων» και θα γιορτάζουν μαζί με τους υπόλοιπους. Κάτι ας πούμε σαν το γαλατικό χωριό, που μετά το απίστευτο ξύλο, δια ασήμαντον αφορμή, όλοι μαζί τρώνε και πίνουν γύρω από ένα τραπέζι. Στη προκειμένη το Χριστουγεννιάτικο…

Μεταφορικά ομιλώντας…. Ο βάρδος Κακοφωνίξ, απομονωμένος, θα παραμένει «δεμένος» και φιμωμένος στο… δέντρο.

ΥΓ: Περιέργως τον τελευταίο καιρό οι αναγωγές στα κόμικς του Αστερίξ επαναλαμβάνονται, αυθορμήτως. Θα φταίει που έπεσα μικρός στην αναγνωστική τους μαρμίτα.

Παναγιώτης Δρίβας

Πηγή: Εφημερίδα Polis