Πανελλήνιες: Τι γίνεται αν οι υποψήφιοι αρρωστήσουν

Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου κάνουν πρεμιέρα οι πανελλήνιες εξετάσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 28 Ιουνίου. Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος αρρωστήσει;

«Εφόσον ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις πανελλαδικές, θα δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο» είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε πως θα δοθεί αναλυτικό πρωτόκολλο όταν συζητηθεί με τους επιστήμονες.

«Στόχος του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, είναι ο εξορθολογισμός συνολικά του ακαδημαϊκού χάρτη στη βάση ακαδημαϊκών κριτηρίων και κριτηρίων βιωσιμότητας. Στη βάση του εξορθολογισμού το Πανεπιστήμιο Πατρών κατέθεσε πλήρη και εμπεριστατωμένη πρόταση και έτσι τέσσερα πανεπιστημιακά τμήματα θα συγχωνευτούν με άλλα» είπε.

«Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και υπάρχουν συζητήσεις και με άλλα πανεπιστήμια» σημείωσε υπενθυμίζοντας ότι όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ανέστειλε 37 πανεπιστημιακά τμήματα που είχε ιδρύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Lockdown σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα – Τα νέα μέτρα

«Από φέτος θα μπορούν τα παιδιά της τρίτης Λυκείου να υποβάλλουν μηχανογραφικό για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο μέσω των εξετάσεων είτε να υποβάλλουν ένα παράλληλο μηχανογραφικό για να εισαχθούν στην κατάρτιση, στα δημοσιά ΙΕΚ» υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως και δήλωσε ότι από φέτος θα εφαρμοστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής η οποία βοηθά να αναβαθμιστεί το κύρος των πανεπιστημιακών σπουδών.