Παπαευαγγέλου: “Δεν κολλάμε περπατώντας… Αυτή η συμπεριφορά στη βόλτα είναι επικίνδυνη”

19:42Κοινωνία
Στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται ειδικά τα Σαββατοκύριακα και σε συνθήκες καλοκαιρίας, σε δρόμους, πεζόδρομους και παραλιακές περιοχές, αναφέρθηκε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, την Παρασκευή.

Σχολιάζοντας επί της ουσίας την απόφαση για περαιτέρω περιορισμούς στις μετακινήσεις, ειδικά σε ό,τι αφορά στον κωδικό 6 για τη σωματική άσκηση, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ξεκαθάρισε ότι “ζούμε σε μία υπέροχη χώρα, με έναν υπέροχο καιρό και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι με το να περπατάμε σε εξωτερικούς χώρους, τηρώντας τις αποστάσεις, επιβαρύνουμε το επιδημιολογικό φορτίο ή κινδυνεύουμε να κολλήσουμε” και πρόσθεσε πως “είναι σαφές ότι κυρίως κολλάμε με τον συγχρωτισμό σε κλειστούς και μη καλά αεριζόμενους χώρους”.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Στη συνέχεια, όμως περιέγραψε το πώς μία βόλτα για περπάτημα μπορεί να γίνει επικίνδυνη σε ό,τι αφορά στη μετάδοση του κορονοϊού. “Όμως άλλο είναι να βγούμε με έναν φίλο να περπατήσουμε στη γειτονιά μας και εντελώς διαφορετικό να έχουμε τον καφέ στο χέρι, να είμαστε γύρω γύρω από ένα παγκάκι 10 άτομα μαζεμένα, να βγάζουμε τη μάσκα κάθε 5 λεπτά είτε για να πιούμε μια γουλιά καφέ είτε για να καπνίσουμε, ενώ ταυτόχρονα μιλάμε και γελάμε δυνατά”, είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

enikos.gr