Παπαευαγγέλου: «Επισκέψεις και κεράσματα αναβάλλονται για του χρόνου»

Δευτέρα σήμερα (30/11) και η ενημέρωση για τον κορονοϊό γίνεται live.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, ο Γκίκας Μαγιορκίνης και ο Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα βρίσκονται στις θέσεις τους για να ενημερώσουν για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Αρχικά τον λόγο πήρε η κ. Παπαευαγγέλου η οποία τόνισε πως από τα 1.044 νέα σημερινά κρούσματα, τα 255 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 213 στην Θεσσαλονίκη και 49 στη Λάρισα.

«Επισκέψεις και κεράσματα αναβάλλονται για του χρόνου», είπε στη συνέχεια, λέγοντας πως τα «χρόνια πολλά» σήμερα στους εορτάζοντες (σ.σ. του Αγίου Ανδρέα) αλλά και τις επόμενες μέρες, «στους Νικόλες, τις Άννες» όπως είπε χαρακτηριστικά, πρέπει να τα πούμε… τηλεφωνικά.

Δείτε ακόμα:  Μητσοτάκης: Ανοίγουν τα καταστήματα σε όλη τη χώρα

Δυστυχώς, είπε η κ. Παπαευαγγέλου, η πίεση στο Σύστημα Υγείας της Βόρειας Ελλάδας παραμένει η υψηλή. Η ίδια εκτίμησε πως δεν τηρήθηκαν από όλους τα μέτρα και επέμεινε πως τα αποτελεσματικότερα μέτρα είναι η χρήση της μάσκας και η δραματική μείωση των επαφών. Επιπρόσθετα υπογράμμισε ότι το Rt έπεσε κάτω από τη μονάδα σε όλες τις περιοχές της χώρας. Πάντως η ίδια τόνισε πως έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας.

Δείτε ακόμα:  Ο κορονοϊός σε 10 χρόνια θα γίνει παιδική λοίμωξη, σαν ενοχλητικό κρυολόγημα!!!

«Και πάλι άντεξαν τα νοσοκομεία μας. Κάνω έκκληση να μην αποφεύγουν οι πολίτες τα νοσοκομεία», είπε κλείνοντας η παιδίατρος.

newsit.gr