Παραφωνίες με τον χειρισμό των κρουσμάτων στο 2ο Λύκειο Καισαριανής

Το 2ο Λύκειο Καισαριανής είναι το πρώτο Λύκειο και ένα από τα 5 σχολεία σε όλη την Ελλάδα που έβαλαν προσωρινό λουκέτο λόγω κορονοϊού. Οι γονείς είναι ανάστατοι και ζητούν να μην λειτουργήσει και το 1ο Λύκειο που σχεδόν συστεγάζεται με το σχολείο που εντοπίστηκαν κρούσματα σε καθηγητές.

Το 2ο Λύκειο Καισαριανής μπορεί να ανέστειλλε σήμερα την λειτουργία του έως τις 27/09 όμως μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και μετά τα 2 θετικά κρούσματα κορονοϊού σε καθηγητή και στην διευθύντρια του σχολείου οι αρχές δεν φαίνεται να επέδειξαν την αρμόζουσα σοβαρότητα στην αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος. Και μάλιστα την ώρα που οι αρνητές της μάσκας επιμένουν.

Όπως καταγγέλει τόσο ο δήμαρχος Καισαριανής όσο και ο γ.γ. της Β Ενότητας Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το πρώτο κρούσμα που διαπιστώθηκε ήταν την περασμένη Παρασκευή και το δεύτερο την Δευτέρα και ο ΕΟΔΥ δεν έδινε σαφείς οδηγίες για το πως θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Την ίδια ώρα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Καισαριανής που είναι ακριβώς δίπλα από το 2ο ζητεί να κλείσει και το 1ο Λύκειο και να γίνουν ιχνηλατήσεις αλλά και απολυμάνσεις.

Δείτε ακόμα:  Η Γιαμαρέλλου βρήκε τη λύση για το συνωστισμό στα λεωφορεία: Να πάτε με τα πόδια! (βίντεο)

Ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, μιλώντας στο newsit.gr είπε ότι θετικοί στον ιό είναι η διευθύντρια του σχολείου και ένας καθηγητής. Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Βοσκόπουλος δήλωσε πως “από την ημέρα του Αγιασμού θέλαμε να κλείσει το σχολείο διότι λίγο νωρίτερα είχε βρεθεί θετικός στο κορονοϊό ένας καθηγητής.

Σε επικοινωνία με την διεύθυνση της εκπαίδευσης μας ενημέρωσαν πως με ένα κρούσμα δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Την επόμενη μέρα όμως βρέθηκε θετικό στον ιό και η διευθύντρια, όπου εκεί επειδή εκφράστηκαν φόβοι και μικρή εστία κρουσμάτων τότε αποφασίστηκε το κλείσιμο.

Δείτε ακόμα:  Τραγωδία! Έξι οι νεκροί από κορονοϊό μέσα σε λίγες ώρες – Στους 363 συνολικά

Εξέτασαν τα δεδομένα που θέλουν τα δυο αυτά κρούσματα να ήρθαν σε επαφή και με άλλα άτομα, όποτε πάμε σ ένα είδος μικρής εστίας κρουσμάτων γι αυτό και άμεσα ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας. Από το πρώτο κιόλας κρούσμα ο δήμος είχε αναλάβει με δικά του έξοδα να κάνει τεστ και στους υπόλοιπους καθηγητές αλλά μας πρόλαβαν οι εξελίξεις”.

Για το θέμα μίλησε στο newsit.gr και ο γ.γ. της Β Ενότητας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είπε και εκείνος ότι την περασμένη Παρασκευή έμαθαν ότι είναι θετικός συνάδελφός τους στο 2ο Λύκειο και ζήτησαν απο τον ΕΟΔΥ να γίνει ιχνηλάτηση καθώς πολλοί είχαν έρθει σε επαφή μαζί του από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και μάλιστα ένας από τους καθηγητές κάνει μάθημα και στο 1ο και στο 2ο Λύκειο Καισαριανής.

Δείτε ακόμα:  Αυτές είναι οι δικαστικές αποφάσεις για τους συλληφθέντες της γιάφκας (βίντεο)

Και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου εμφανίστηκε αναστατωμένος. Όπως είπε οι οδηγίες ήταν ότι ενώ υπήρχε κρούσμα και ήταν ανοικτό το σχολείο ο ΕΟΔΥ περίμενε αν θα υπάρξει και άλλο κρούσμα και τότε θα έπαιρνε την απόφαση να το κλείσει. Τονίζει μάλιστα ότι αν δεν γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις δεν πρέπει να ανοίξει ούτε το 1ο Λύκειο αύριο.