Παραλίγο θύμα ηλεκτρονικής απάτης η Ελένη Μενεγάκη

Τη δική της εμπειρία, όταν παραλίγο να πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, μοιράστηκε στον αέρα της εκπομπής της η Ελένη Μενεγάκη.

Η παρουσιάστρια του MEGA το μεσημέρι της Πέμπτης (1/12) αποκάλυψε ότι έλαβε ένα μήνυμα από τράπεζα, που ζητούσε να επιβεβαιώσει τον λογαριασμό της, χωρίς η ίδια ωστόσο να διαθέτει λογαριασμό στη συγκεκριμένη τράπεζα.

Η ίδια μάλιστα, το διάβασε on air και προειδοποίησε τους τηλεθεατές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα μηνύματα που λαμβάνουν.

Είπε συγκεκριμένα: «Θα σας πω κάτι για να έχετε το νου σας. Προηγουμένως που ήμασταν στον αέρα χτύπησε ένα μήνυμα. Μπήκα να δω και εγώ και διαβάζω ότι μου λέει. Βασικά θα το διαβάσω, αλλά δεν θα σας πω από ποια τράπεζα. Απλά για να ξέρετε και να είστε προσεκτικοί. Μου ήρθε ένα mail και μου λέει: “Επιβεβαιώστε τον λογαριασμό σας εντός 48 ωρών” και μου βάζει το σήμα μιας ελληνικής τράπεζας, αλλά έλα που εγώ δεν έχω λογαριασμό όμως!».

Και προειδοποίησε: «Παιδιά να προσέχετε! Αυτό έχω να σας πω. Μπορεί αυτές τις ημέρες ο καθένας να σκέφτεται τι έχω να πληρώσω, τι έχω να αγοράσω, κάτσε να δω το δώρο που θα πάρω. Μες στη βαβούρα αυτή που ζούμε, κρατήστε καθαρό το μυαλό σας και έχετε τον νου σας σε αυτά που σας έρχονται μηνύματα ή mail. Προσοχή. Αυτό έχω να πω. Κάτσε να το σβήσω, γατί δεν ξέρεις τι γίνεται».

in.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.