Παράνοια – Έστησαν παράνομο εμβολιαστικό κέντρο και έκαναν μη εγκεκριμένα εμβόλια!

Συναγερμός σήμανε στη γερμανική πόλη Lübeck όπου είχε στηθεί παρανόμως ένα αυτοσχέδιο εμβολιαστικό κέντρο και έκαναν «τρυπήματα» με μη εγκεκριμένα σκευάσματα σε ανθρώπους.

Η γερμανική αστυνομία έκλεισε το παράνομο κέντρο στο αεροδρόμιο της πόλης ενώ περίπου 50 άτομα ήδη εμβολιάστηκαν πριν έρθουν οι αρχές.

Ένα από τα γραφεία στο αεροδρόμιο στην πόλη της Βαλτικής με περίπου 217.000 κατοίκους είχε μετατραπεί σε αυτοσχέδιο κέντρο εμβολιασμού, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία.

Όταν οι αξιωματικοί έφτασαν στις εγκαταστάσεις το Σάββατο βρήκαν ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων που ήταν πρόθυμοι να εμβολιαστούν.

Δείτε ακόμα:  Σάκης Αρναούτογλου: Νέα «κατεβασιά» ψυχρών αέριων μαζών

Ο εμβολιασμός με μη εξουσιοδοτημένο σκεύασμα αποτελεί ποινικό αδίκημα βάσει του γερμανικού νόμου περί φαρμακευτικών προϊόντων.

Αξιοσημείωτο είναι πως δεν έγιναν συλλήψεις, αλλά οι αστυνομικοί συνέλεξαν δείγματα εμβολίων, έγγραφα και σύριγγες, ενώ κατέγραψαν και τα προσωπικά στοιχεία των παρευρισκόμενων.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση θα αποκαλυφθούν τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τις γερμανικές αστυνομικές αρχές.

Το αεροδρόμιο του Lübeck ανήκει στον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία, εφευρέτη και γιατρό, Winfried Stöcker που ίδρυσε την εταιρεία εργαστηριακών διαγνώσεων στη Γερμανία Euroimmun.

Δείτε ακόμα:  Ο Μητσοτάκης ζητά μετά από 3ης μέρες συγνώμη και τα ρίχνει στην Αττική Οδό!

Ο Stöcker είχε γίνει πρωτοσέλιδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας λόγω των ισχυρισμών του ότι είχε αναπτύξει το δικό του εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Ο επιχειρηματίας είπε στο Spiegel νωρίτερα φέτος ότι το εμβόλιό του είχε αποτελεσματικότητα 97% και δεν εμφάνισε σημαντικές παρενέργειες.

nassosblog.gr