Παρασκευή Χρήστου: Οι Δημοτικές Εκλογές είναι αλλιώς

Λίγες μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές της 26 Μαΐου, κάποιοι «πολιτικοί εγκέφαλοι» θέλησαν να καπελώσουν και να καπηλευτούν κομματικά την παράταξη «Σύγχρονη Πολιτεία – Συνεργασία Ενεργών Πολιτών».

Είναι αυτοί που με το μανδύα του προοδευτικού, επιλέγουν και θέλουν τις πιο αναποτελεσματικές και αναχρονιστικές πολιτικές. Είναι αυτοί που νομίζουν ότι εξ’ αποστάσεως, από τα γραφεία τους στην Αθήνα, μπορούν να ελέγχουν τη τοπική κοινωνία ή να δίνουν λύσεις και να έχουν άποψη για τα τοπικά προβλήματα.

Σε όλους αυτούς απαντάμε ότι θέλουμε μια πραγματική Σύγχρονη Πολιτεία, που αυτή δεν γίνεται με κομματικούς όρους αλλά με μια ευρεία σύνθεση απόψεων, δυνάμεων και ιδεών, με συνεργασία με ενεργούς πολίτες.

Και προφανώς ο καθένας μας έχει το πολιτικό του στίγμα και την επιλογή του ή την κομματική του προτίμηση. Αλίμονο αν δεν την είχαμε. Η ποιότητα της Δημοκρατίας που έχουμε αυτό ακριβώς επιτάσσει.

Η τοπική αυτοδιοίκηση όμως είναι διαφορετική περίπτωση. Είναι η επιλογή της τοπικής κοινωνίας για ποιον θεωρεί καταλληλότερο και ικανότερο να ρυθμίσει και να διαχειριστεί τα τοπικά προβλήματα και να τα λύσει με αποτέλεσμα. Είναι η επιλογή των πολιτών για ποιον εκτιμά περισσότερο ως άνθρωπο, ως επαγγελματία, ως αυτοδιοικητικό που μπορεί να εισφέρει ένα αναπτυξιακό όραμα στη περιοχή και να το υλοποιήσει. Είναι η επιλογή των ανθρώπων για ποιον θα εξυπηρετεί καλύτερα το τόπο και τις λειτουργίες του, τους πολίτες και τα δικαιώματά τους.

Οι λογικές ή οι προσπάθειες της κομματικοποίησης των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν είναι σημερινό φαινόμενο, αλλά διαχρονικό. Φανερά ή πιο με ποιο κεκαλυμμένο τρόπο, τα κομματικά επιτελεία προσπαθούσαν να επέμβουν στις τοπικές διαδικασίες διακυβέρνησης των Δήμων. Όμως και ευτυχώς, οι τοπικές κοινωνίες έχουν ξεπεράσει τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις και έχουν προχωρήσει στην σύνθεση δυνάμεων, ιδεών, πολιτών που τους συνδέει το καλό του τόπου, πολύ ισχυρότερο από τη κομματική επιλογή που τους χωρίζει.

Σε ότι με αφορά : αποφάσισα τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της «Σύγχρονης Πολιτείας – Συνεργασία Ενεργών πολιτών» επειδή ακριβώς είναι ένα πολυσυλλεκτικό και υπερκομματικό ψηφοδέλτιο. Συναποφασίσαμε ότι αφήνουμε στην άκρη τις κομματικές ταυτότητες και προτιμήσεις και βάζουμε στη μέση το συμφέρον της Ραφήνας και του Πικερμίου. Είναι μια παράταξη που έχει στο κέντρο της προσοχής της τον πολίτη θέλοντας να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό δήμο για αυτόν και αφήνει στη περιφέρεια τις κομματικές ανακοινώσεις.

Εφ’ όσον οι πολίτες με τιμήσουν και με εμπιστευθούν τη ψήφο τους, γνωρίζουν καλά ότι ενδιαφέρομαι και μάχομαι για το τοπικό συμφέρον, για την επίλυση των προβλημάτων όλων των πολιτών και όχι για τις ανέξοδες και ανούσιες κομματικές επιδιώξεις.

  • Η Παρασκευή Χρήστου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την «Σύγχρονη Πολιτεία» του Βαγγέλη Μπουρνούς
Διαβάστε επίσης