Παρασκευή Χρήστου: Μαζί με τον Δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς, για έναν ανθρώπινο δήμο

Στη Δημοκρατία μας, η κορυφαία στιγμή όπου ο Πολίτης αναλαμβάνει την ευθύνη της επιλογής είναι αυτή των εκλογών. Στη σύγχρονη εποχή ο Πολίτης αξιολογεί, κρίνει και αποφασίζει ποιους θα εμπιστευθεί για τα επόμενα έτη ως ικανούς, έντιμους και ειλικρινείς που κάνουν τις προθέσεις και το πρόγραμμά τους έργο και πράξεις, προς όφελος όλων.

Ως ενεργός πολίτης, γυναίκα, μητέρα και εργαζόμενη, επιλέγω την ευθύνη της συμμετοχής μου ως υποψήφια δημοτικός σύμβουλος με τον Δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς και επιδιώκω την επαναβεβαίωση της τιμητικής επιλογής σας.

Έχοντας τις ίδιες ή παρόμοιες αγωνίες με εσάς για τα ζητήματα της καθημερινότητας, για την βελτίωση της Παιδείας, της Υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών αλληλεγγύης που πρέπει να διαθέτει ένας σύγχρονος Δήμος για όλους τους πολίτες, αποδέχθηκα την ευγενική πρόσκληση του Δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς ώστε να συμβάλλω στην συνέχιση του έργου του για έναν σύγχρονο Δήμο με έμφαση στον Πολίτη. Ειδικά μετά την ανείπωτη τραγωδία του περασμένου Ιουλίου, όπου η ορμή της αλληλεγγύης και εθελοντισμού βοήθησε αποτελεσματικά τους συμπολίτες μας, η ενδυνάμωση των κοινωνικών δομών, της δημόσιας παιδείας και των υπηρεσιών παροχής υγείας, αναδείχθηκε σε πρώτη ανάγκη, όχι μόνο για την ανακούφιση αλλά για την αναδόμηση και τη βελτίωση της τοπικής κοινωνίας μας συνολικά.

Παρόλο που η τοπική αυτοδιοίκηση έχει υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα από την περίοδο της δημοσιονομικής προσαρμογής, το νέο οικονομικό τοπίο ως διαμορφώνεται συνδυαστικά με το νομικό πλαίσιο που την αφορά, της δίνει πλέον τις δυνατότητες να εφαρμόσει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των Πολιτών του Δήμου. Το νέο περιβάλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης απαιτεί γνώση των διαδικασιών, εμπειρία, όραμα και κυρίως διάθεση προσφοράς.

Από τη προηγούμενη περίοδο 2011-2014 στη θητεία μου αρχικά ως δημοτικός σύμβουλος και στη συνέχεια ως αντιδήμαρχος με ένα ευρύτατο πεδίο ευθυνών (Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια, Αδέσποτα Ζώα) είχα καταθέσει ψυχή, μυαλό και ενέργεια για την αντιμετώπιση των χρόνιων ζητημάτων που ταλάνιζαν το Δήμο, θέτοντας τις βάσεις για την άρση των προβλημάτων. Διαπίστωσα με χαρά και συγκίνηση, ότι όλα αυτά δημιούργησαν μια σχέση εμπιστοσύνης και αποδοχής, που μου επέτρεψε και μου επιτρέπει έως και σήμερα να σας κοιτάω στα μάτια. Και αυτή ακριβώς η σχέση εμπιστοσύνης είναι η αφετηρία για την αποδοχή της πρόσκλησης του Δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιό του και σε αυτές τις εκλογές.

Οι προκλήσεις είναι πολλές, οι απαιτήσεις των πολιτών περισσότερες, όμως οι ευκαιρίες είναι μπροστά, οι δυνατότητες υπάρχουν και γι’ αυτό αποφάσισα την συμπόρευση με τον Δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς, για να συμβάλω ουσιαστικά στη δημιουργία ενός ανθρώπινου Δήμου για όλους μας. Κάνοντας αυτό ξέρετε ότι κάνω πάντα. Να βάζω πρώτα τον Πολίτη, Εσάς.

Διαβάστε επίσης