Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Υποχρεωτική η μάσκα για τους θεατές

Ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για τη χρήση μάσκας τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Μάσκα για τους θεατές, χωρίς μάσκα όσοι παρελαύνουν

Σε ανακοίνωση σχετικά με την χρήση μάσκας στις παρελάσεις προχώρησε το υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει, υποχρεωτική θα είναι τελικά η χρήση προστατευτικής μάσκας για τους θεατές στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, ενώ όσοι παρελαύνουν θα είναι χωρίς μάσκες.

H χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τονίζει το υπουργείο Υγείας, αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Δείτε ακόμα:  Μητσοτάκης: Αναβάλλεται το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας λόγω κορονοϊού (βίντεο)

“Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι. Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους”.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

“Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός.

Δείτε ακόμα:  Μοναχός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του – Φέρεται να νοσούσε από κορονοϊό (φωτό)

Επομένως, την ώρα της παρέλασης, οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα, σε αντίθεση με τους παρελαύνοντες, για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική αφού θα είναι στοιχισμένοι.

Ωστόσο, όσοι παρελάσουν θα πρέπει πριν και μετά την παρέλαση- εφόσον είναι συνωστισμένοι και όχι σε στοίχιση -να φορούν τις μάσκες τους.”

news247.gr