Πάρος: Ερήμωσε από τις 12 το βράδυ η άλλοτε κοσμοπολίτικη Νάουσα… (βίντεο)

Απαράμιλλα γραφική, κοσμοπολίτικη και πολυσύχναστη, η Νάουσα, «κατέβασε» ρολά στις 12 το βράδυ της Τρίτης 11 Αυγούστου λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν για την αποτροπή διασποράς της νόσου Covid – 19.

Το αλλοτινό επίκεντρο της τουριστικής νεολαίας με τα αναρίθμητα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ και άλλα, βυθίστηκε στη σιωπή από τα μεσάνυχτα και έτσι θα παραμείνει μέχρι τουλάχιστον τις 23 Αυγούστου από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί.

Συμμορφούμενοι με τα κυβερνητικά μέτρα, από τις 11:30 ήδη το βράδυ της Τρίτης, οι καταστηματάρχες καλούσαν τους πελάτες τους να πληρώσουν και άρχισαν να μαζεύουν τα τραπεζοκαθίσματα και τον εξοπλισμό των μαγαζιών τους ετοιμαζόμενοι για κλείσιμο. Λίγο μετά τις 12 κανένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν ήταν ανοιχτό, ερημιά και ησυχία απλώθηκε παντού στον οικισμό και οι λιγοστοί τουρίστες αφού έκαναν μια μικρή βόλτα μετά την πρόωρα λήξασα διασκέδασή τους, αποσύρθηκαν στα καταλύματά τους.

Δείτε ακόμα:  Ιστιοπλοΐα: Νέα καταγγελία για παρενόχληση από την Μαρίνα Ψυχογιού, πρώην μέλος της Εθνικής Ομάδας

Εικόνες πρωτόγνωρες στην εποχή κορύφωσης της τουριστικής σεζόν, σκηνές μοναδικές στην καρδιά του καλοκαιριού λίγο πριν το Δεκαπενταύγουστο, με μια Νάουσα νεκρωμένη, σε αντίθεση με άλλα καλοκαίρια που έσφυζε τέτοιες μέρες από βραδινή κίνηση και ζωή ως επίκεντρο της νυχτερινής διασκέδασης του νησιού. Τότε, που όταν έπεφτε η νύχτα, σκορπούσε τη μοναδική μαγεία της, κάνοντας τους θαμώνες των καταστημάτων να ζουν στο έπακρο την κοσμοπολίτικη βραδινή της αίγλη!

Πολλοί επαγγελματίες του νησιού, διαμαρτύρονται για το νυχτερινό «λουκέτο» υποστηρίζοντας ότι η «μπάλα» πήρε και όσους τηρούσαν τα μέτρα της απόστασης και του επιτρεπόμενου αριθμού πελατών στα καταστήματά τους. Ωστόσο, η οριζόντια απαγόρευση νυχτερινής λειτουργίας στην Πάρο, ήρθε ως προληπτικό μέτρο για την διατήρηση της υγειονομικής ασφάλειας επισκεπτών και κατοίκων του νησιού.

Δείτε ακόμα:  Νίκος Καντερές: Είναι μια τυπική χειμωνιάτικη κακοκαιρία

Η Πάρος, δημοφιλής τουριστικός προορισμός, που κράτησε «γερά» μέσα στις συνθήκες πανδημίας του φετινού καλοκαιριού και διατήρησε ένα μεγάλο μέρος των τουριστικών εισροών προηγούμενων ετών, έχει αυτή την εποχή πολύ κόσμο και παρουσιάζει μεγάλη τουριστική δυναμική. Η διαφύλαξη επομένως της δημόσιας υγείας στο νησί αποτελεί αγαθό που πρέπει να προασπιστεί.

parianostypos.gr