Παρουσία – μήνυμα του Καραμανλή σε ομιλία του Μεϊμαράκη

Το πρώτο του «παρών» σε προεκλογική εκδήλωση έδωσε χθες, Τετάρτη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επιλέγοντας την ομιλία του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Θεσσαλονίκη, κίνηση, η οποία μόνο τυχαία δεν είναι.

Αναλυτικότερα, ο πρώην πρωθυπουργός έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής στην εκδήλωση, ενώ η παρουσία του κρίνεται και ως ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης προς τον κ. Μεϊμαράκη, όχι μόνο για την «κούρσα» του προς την Ευρωβουλή, αλλά και για τις πρόσφατες συστάσεις του προς την ηγεσία της ΝΔ κατά της όξυνσης του πολιτικού κλίματος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, σε ερώτηση που είχε δεχθεί ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ για το αν βολεύει τη ΝΔ η πόλωση και η όξυνση του κλίματος, είχε απαντήσει: «Αν το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη του εισηγείται όξυνση του πολιτικού κλίματος, εγώ το θεωρώ μείζον λάθος».

Άλλωστε, είναι γνωστές οι αντιθέσεις που παρατηρούνται μεταξύ των τάσεων στη ΝΔ, όσον αφορά στο ύφος του αντιπολιτευτικού λόγου.

Από την πλευρά του, ο κ. Μεϊμαράκης ανταπόδωσε τη στήριξη κάνοντας αρκετές αναφορές στον κ. Καραμανλή.

Ήταν «λάθος», είπε, των πολιτικών δυνάμεων που δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν τον Μάρτιο του 2009 όταν ο Κώστας Καραμανλής συγκάλεσε τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ επισήμανε ότι η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή δεν «δραπέτευσε», όπως την έχουν κατηγορήσει, αλλά οδήγησε τη χώρα σε εκλογές προκειμένου να ληφθούν ξεκάθαρες αποφάσεις.

Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε και ένα μήνυμα προς το εσωτερικό της ΝΔ και συγκεκριμένα στα πρόσωπα εκείνα που τον επικρίνουν:

«Λένε για κάποιους ότι θέλουμε μια άλλη πορεία. Ποιοι, εμείς που είμαστε από το 1974 ιδρυτικά στελέχη της Νεολαίας; Που δίναμε μάχη όταν ως Νεολαία παίρναμε 2% και 3%; Που ο Κώστας Καραμανλής πούλαγε τη “Δημοκρατική Πρωτοπορία”, την εφημερίδα της ΟΝΝΕΔ, στη Νομική;», είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι πριν από σχεδόν έναν μήνα, το σαμαρικών περγαμηνών antinews.gr σε άρθρο του με τίτλο «Αλέξη, κράτα δυο θέσεις στο Eπικρατείας για την Ντόρα και τον Βαγγέλα» εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των δύο εν λόγω στελεχών.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έφτασε πρώτος στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» και περίμενε στα σκαλιά την άφιξη του Κώστα Καραμανλή. Μόλις έφτασε ο πρώην πρωθυπουργός, οι συγκεντρωμένοι με χειροκροτήματα έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι και να τον αγκαλιάσουν. Οι δυο τους είχαν θερμό εναγκαλισμό και προχώρησαν στο εσωτερικό της αίθουσας καταχειροκροτούμενοι.

Α.Κ.

altsantiri.gr