“Πάρτε πίσω τις απολύσεις στο Ελ. Βενιζέλος”! Ανακοίνωση του…

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Ανατολικής Αττικής με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως… “Στον Πόλεμο με τον κορονοϊό κυβέρνηση και εργοδοσία συνεχίζουν να μας χτυπούν πισώπλατα…”, ενώ ζητά “να πάρει πίσω τις απολύσεις η κυβέρνηση”.

Στην ανακοίνωση προσυπογράφουν η Ομοσπονδία Προσωπικού Αεροπορικών Μεταφορών (ΟΠΑΜ), ο Σύλλογος Προσωπικού Swissport Hellas και Αεροπορικών Εταιρειών, όπως και το Σωματείο Εργαζομένων στη “Σελέκτ Σέρβις Πάρτνερ Εστιατόρια Ελλάς”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

“Η κυβέρνηση βγαίνει κάθε μέρα και μιλά για κατάσταση πολέμου και ότι όλοι μαζί θα πρέπει να πολεμήσουμε τον “αόρατο” εχθρό. Την ίδια ώρα, αυτοί που μας καλούν στον κοινό αυτό αγώνα, μαζί με την εργοδοσία, κάνουν πόλεμο ενάντια στα δικαιώματά μας και στέλνουν στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους. Στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” το σύνολο των εργαζομένων που εργάζονταν για χρόνια ασταμάτητα και με άθλια μεθόδευση δεν μετατρέπονταν οι συμβάσεις τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, βρίσκονται στην ανεργία και μάλιστα με ενημέρωση με μήνυμα στο κινητό…

Απαιτούμε:
Να σταματήσει τώρα αυτή η προκλητική επίθεση, ιδιαίτερα από αυτές τις εταιρίες του αεροδρομίου που τα χρόνια της κρίσης έβγαζαν δις ευρώ στην πλάτη χιλιάδων εργαζομένων οι οποίοι την πλήρωναν με μισθούς πείνας και με την ίδια τους την υγεία από τον φόρτο εργασίας.
Τώρα, δεν πέρασαν 20 μέρες από την κρίση που χτυπά τις μετακινήσεις και πετάνε εκατοντάδες εργαζόμενους στον δρόμο σαν την τρίχα από το ζυμάρι.

Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να μετατρέψει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου όπως αυτοδίκαια συμβαίνει σε άλλους παραγωγικούς κλάδους. Να γυρίσουν όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους και εργοδοσία και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν την μισθοδοσία τους.

Οι εργαζόμενοι στις εταιρίες που ενημερώνονται να πάνε να πάρουν τα χαρτιά για τον ΟΑΕΔ, να μην πάνε μέχρι να ενημερωθούν από τα συνδικαλιστικά όργανα.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας, αύριο Παρασκευή 27/3/20 να δεχτεί αντιπροσωπεία του Εργατικού κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, της ομοσπονδίας του Αερολιμένα και των σωματείων”.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΑΥΡΙΟ 26-3-2020 ΑΡ. ΠΡΩΤ. 55