Πάσχα όπως πέρυσι και Ανάσταση… στις 21:00 – Όλα τα σενάρια

Πέρυσι ήταν ένα πρωτόγνωρο Πάσχα. Βγήκαμε με τις λαμπάδες μας στα μπαλκόνια, ακούσαμε το Χριστός Ανέστη από την τηλεόραση και αλληλοευχηθήκαμε και είδαμε τα βεγγαλικά για την Ανάσταση από μακρια. Πιστεύαμε ότι όλο αυτό θα το ζούσαμε μια φορά. Αλλά θα το ζήσουμε και πέρυσι.

Και το φετινό Πάσχα βρίσκεται σε… κλοιό κορονοϊού και υπάρχουν σκέψεις ακόμη και η Ανάσταση να γίνει μεν στις εκκλησίες και με πιστούς αλλά… τρεις ή δυο ώρες νωρίτερα!

Είναι ένα από τα σενάρια για το πως θα γιορταστεί το φετινό Πάσχα, το δεύτερο με καραντίνα στην πόλη.

Το απόγευμα της Δευτέρας (19.04.2021) συναντήθηκαν στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να συζητήσουν το πως θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα. Φάνηκε διάθεση συμβιβασμού και συμφωνίας.

Δείτε ακόμα:  Γιώργος Τράγκας: Στο νοσοκομείο και η σύζυγός του Μαρία Καρρά

Έτσι όλα δείχνουν ότι πηγαίνουμε σε Πάσχα με ανοιχτές εκκλησίες αλλά με υποχρεωτικά self test για κληρικούς, ιεροψάλτες, νεωκόρους, Ανάσταση στις 21:00 ή στις 22:00 (!) και περιφορά του Επιταφίου γύρω από τους ναούς.

Η δήλωση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου «βρήκαμε μια λύση να κάνουμε ένα συμψηφισμό» τα… είπε όλα. Η Εκκλησία έχει ζητήσει από την κυβέρνηση στους μεγάλους ναούς να επιτραπεί η παρουσία 100 πιστών και η αναλογία να είναι ένας πιστός ανά 15 τ.μ. μέσα στις εκκλησίες. Ζητά επίσης να γίνουν λειτουργίες στα προαύλια των ναών για να μην υπάρξει συνωστισμός.

Δείτε ακόμα:  Φορτηγό έπεσε σε ρέμα στον Κηφισό! (φωτό)

Σήμερα και αύριο (21.04.2021) συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Τα πάντα θα κριθούν από τις εισηγήσεις των Λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση ώστε εκείνη να αποφασίσει και να εκδοθεί η ΚΥΑ που θα προβλέπει πως θα λειτουργήσουν οι ναοί το Πάσχα.

newsit.gr