Πάσσαρης στον Αρειο Πάγο: “Παραβιάστηκαν τα δικαιώματά μου”

Συζητήθηκε ενώπιον του Ζ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, η Αίτηση Αναίρεσης του Κώστα Πάσσαρη κατά των καταδικαστικών αποφάσεων και των ποινών που του επιβλήθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών σχετικά τις δολοφονίες των αστυνομικών κλπ, κατά την αιματηρή απόδραση του από το νοσοκομείο «Γενικό Κρατικό» το 2001.

Η υπόθεση είχε αναβληθεί την 18 Νοεμβρίου 2020, καθώς παράγων της δίκης είχε επικαλεστεί στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού.

Με την αίτηση του, ο Πάσσαρης ζητά την Αναίρεση της Απόφασης, ισχυριζόμενος , μεταξύ των άλλων, ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματά του καθώς δεν μεταφέρθηκε από τη Ρουμανία στην Ελλάδα, ώστε να παραστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο και γιατί δεν του δόθηκαν τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της υπέρβασης του εύλογου χρόνου της δίκης, που ζήτησε δια του συνηγόρου του στο ακροατήριο, όπως αναφέρει το ethnos.gr.

Η δίκη έλαβε χώρα, παρά τα μέτρα κατά της πανδημίας, καθώς οι περισσότερες από τις κακουργηματικές πράξεις της υπόθεσης βρίσκονται στα όρια της παραγραφής. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, στην πρόταση του, ζήτησε την Απόρριψη της Αίτησης Αναίρεσης, που σημαίνει ότι εάν υιοθετηθεί από το Δικαστήριο, οι ποινές που του επιβλήθηκαν μένουν ως έχουν (4 φορές ισόβεια και 49 χρόνια κάθειρξη).

Δείτε ακόμα:  Απίστευτο περιστατικό! Ρομά έκλεψαν πυροσβέστες την ώρα που έδιναν μάχη με τη φωτιά!

Ο ποινικολόγος Αλέξης Αναγνωστάκης, εκπροσωπώντας ως πολιτική αγωγή την οικογένεια του δολοφονηθέντος αστυνομικού Διονυσίου Αλεβιζόπουλου, κατά την αγόρευση του ενώπιον του Αρείου Πάγου τόνισε για ποιό λόγο οι δήθεν παραβιάσεις των δικαιωμάτων του Πάσσαρη ουδέποτε έλαβαν χώρα, ζητώντας την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης.

Κατά την άποψή του, ανεπίτρεπτα αυτή τη στιγμή ο Πάσσαρης επιχειρεί να εμφανιστεί ως θύμα παραβιάσεων δικαιωμάτων. Τα πραγματικά και μόνα θύματα σε αυτή την υπόθεση είναι οι οικογένειες των αδικοχαμένων ανθρώπων, που επί 20 χρόνια ζουν την ορφάνεια των δικών τους ανθρώπων, ζητώντας με μεγάλη καθυστέρηση δικαίωση και δικαιοσύνη.

Δείτε ακόμα:  «Η θηλυκότητα δεν φυλακίζεται» - Επίδειξη μόδας κάτω από το κελί της Πισπιρίγκου στον Κορυδαλλό! (φωτό)

Η απόφαση αναμένεται σε λίγους μήνες. Κρίνεται δε ως πολύ σημαντική διότι σε περίπτωση που η Αναίρεση γίνει δεκτή θα επαναληφθεί η Δίκη στο Εφετείο και θα ανοίξει ο δρόμος για την παραγραφή και τη μείωση της ποινής που του επιβλήθηκε, με ορίζοντα αποφυλάκισης.