Πειθαρχική δίωξη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, κατά Κούγια και Βλαχου για την υπόθεση Λιγνάδη

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου υπεράσπισης του ελεύθερου με όρους αν και καταδικασμένου σε 12ετη κάθειρξη για δύο βιασμούς ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς και του δικηγόρου που εκπροσωπεί τα θύματα Γιάννη Βλάχου, άσκησε ο επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής έρευνας που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για τους δικηγόρους που συμμετέχουν στα παράθυρα των τηλεοπτικών καναλιών και διεξάγουν «τηλε-δίκες» επί εκκρεμών υποθέσεων, ο επικεφαλής των Πειθαρχικών Συμβουλίων του ΔΣΑ, Ζήσης Κωνσταντίνου, άσκησε σήμερα Παρασκευή τις πρώτες πειθαρχικές διώξεις.

Εισηγητής για την υπόθεση των δικηγόρων Κούγια και Βλάχου, ορίστηκε ο Βασίλης Κατσάνης, ο οποίος θα διερευνήσει εάν έχουν διαπράξει πειθαρχικά κολάσιμα αδικήματα, τα οποία είναι αντίθετα στον Κώδικα Δικηγόρων και στον Κώδικα Δεοντολογίας των Δικηγόρων.

Σε καταφατική περίπτωση ο κ. Κατσάνης θα καλέσει τους εμπλεκόμενους δικηγόρους για παροχή εξηγήσεων και θα ακολουθηθεί στη συνέχεια η προβλεπόμενη διαδικασία.

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.