Πέντε χρόνια irafina.gr, κι όμως… σαν να μην πέρασε μια μέρα!!!

Σήμερα έχουμε κι εμείς, στο rafina.gr, τα γενέθλιά μας. Κλείσαμε αισίως τα πέντε χρόνια ζωής. Σ αυτή την διαδρομή κάναμε πολλές επιτυχίες,είχαμε αποκλειστικά θέματα, αποκτήσαμε μεγάλο κοινό που μας ακολουθεί πιστά κάθε μέρα και μας εμπιστεύεται στην ενημέρωσή του…

Όμως πολύ σημαντικό είναι τουλάχιστον για μένα, ότι μέσα από το irafina.gr,  γνωρίσαμε πολύ κόσμο από κοντά, κάναμε νέους φίλους και το κυριότερο γίναμε μια μεγάλη παρέα. Πέρα από τα νούμερα και τους αριθμούς που κι αυτά παίζουν μεγάλο ρόλο στην πορεία και στην εξέλιξη της συγκεκριμένης δουλειάς, αφού μέσα από αυτά έρχεται η αναγνώριση και η καταξίωση, στη ζωή μετράνε κι άλλα πράγματα. Και είμαστε ευτυχείς που το irafina.gr, μας έδωσε αυτή την ευκαιρία και την δυνατότητα να γνωρίσουμε αξιόλογους ανθρώπους που μετέπειτα εξελίχθηκε σε αληθινή φιλία.

Πέντε χρόνια λοιπόν και μου φαίνεται σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ο χρόνος κυλά γρήγορα τελικά, πιο γρήγορα απ΄ότι φανταζόμαστε. Μπορεί η “μάχη” της συνεχούς ενημέρωσης και της διαρκής ενασχόλησης σε ένα ενημερωτικό σάιτ να είναι επίπονη και σκληρή, η καθημερινότητα “βάρβαρη” και ψυχοφθόρα, όμως στο τέλος της ημέρας ή της χρονιάς έρχονται τα χαμόγελα και η επιβράβευση όλων αυτών των κόπων και των θυσιών.

Απλά παραθέτω χρονιά χρονιά τα “κλικ” και τους μόνιμους χρήστες. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

2015-16:   1.040.053 page views και   343.919 μοναδικοί χρήστες

2016-17:   2.227.109 page views και   545.218 μοναδικοί χρήστες

2017-18:   5.361.749 page views και    959.909 μοναδικοί χρήστες

2018-19: 16.935.409 page views και 2.875.093 μοναδικοί χρήστες

2019-20: 30.147.169 page views και 4.492.254 μοναδικοί χρήστες

Και για να ανατρέξουμε προ πενταετίας ας θυμηθούμε τι έγραφα τότε: 1/1/

Να τα πούμε;

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε…

Πρωτοχρονιά, πρωτομηνιά,πρώτη γιορτή του χρόνου… κι είπαμε να σας τα πούμε. Πριν όμως σας τα πούμε, θα πρέπει να κάνουμε τις απαραίτητες συστάσεις.
Με τον Μάκη (τον Κελέκη) τον συνέταιρό μου συνέπεσε να έχουμε την ίδια ιδέα. Μάλιστα συμπτωματικά και οι δυο μας αυτή την ιδέα την είχαμε πολύ καιρό στο μυαλό μας. Καθίσαμε κάτω λοιπόν, τα είπαμε, τα ξαναείπαμε, τα φέραμε από εδώ, τα φέραμε από εκεί και τελικά το πήραμε απόφαση.
Προηγουμένως, βέβαια, χρειάστηκαν κάμποσα ραντεβού, αρκετές εργατοώρες (κυρίως εκ μέρους του) για το στήσιμο της ιστοσελίδας, το περιεχόμενο της, την φιλοσοφία, τα κείμενα, τους συνεργάτες… Κι όλα αυτά με αγάπη, μεράκι και όνειρα. Άλλωστε είναι γνωστό πως τα όνειρα δεν κοστίζουν.

Και μ’ αυτά και μ’ αυτά να ‘μαστέ και του λόγου μας σήμερα στον διαδικτυακό… αέρα. Πρώτη μέρα του 2015 εν μέσω προεκλογικής περιόδου, των πολλών οικονομικών προβλημάτων που μας ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια και λίγα 24ωρα μετά το τραγικό ναυάγιο που (δυστυχώς) ακόμα δεν γνωρίζει κανείς τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στο μοιραίο πλοίο, ερχόμαστε να μοιραστούμε τους προβληματισμούς μας, τις σκέψεις, τα καλά και τα άσχημα, να μάθουμε και να μάθετε, να ενημερωθούμε και να ενημερωθείτε και κυρίως να γίνουμε μια μεγάλη διαδικτυακή παρέα.

Εμείς από την μεριά μας βάζουμε την πείρα των τόσων χρόνων στον χώρο της δημοσιογραφίας, των εντύπων και του ραδιοφώνου, της τεχνογνωσίας και τον… ιστότοπο (τον δικό μας χώρο δηλαδή) που θα τα λέμε. Εσείς δεν έχετε παρά να έρθετε κοντά μας και μέρα με την μέρα να γινόμαστε όλο και περισσότεροι.
Κι επειδή από μικρός ασπάζομαι την πολύ σοφή ρήση που λέει “τα πολλά λόγια είναι φτώχεια”… πάμε λοιπόν.

Σας είχαμε προαναγγείλει ότι ερχόμαστε. Ήρθαμε λοιπόν. Εδώ είμαστε και εδώ θα μείνουμε.
Άντε καλό μας ταξίδι.

Βαγγέλης Ιωάννου
irafina.gr

Y.Γ. Και πανευτυχής παππούς πλέον!!!