Πεντέλη: Απομακρύνθηκαν 30.000 κυβικά πεσμένων δέντρων μετά τη «Μήδεια»!

Δέκα ημέρες έχουν περάσει από την επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» στην Αττική και ακόμη σε κάποιες περιοχές εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών

Μάλιστα σε κάποιους δήμου, όπως η Πεντέλη, η ποσότητα των δέντρων και των κλαδιών που έπεσαν ήταν τόσο μεγάλη, που τώρα ολοκληρώνονται οι εργασίες της πλήρους απομάκρυνσής τους.

Στην Πεντέλη που είναι και «μαθημένοι» στις χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια μιας κακοκαιρίας, κάνουν λόγο για μια πρωτοφανή κατάσταση. Είναι ενδεικτικό πως μέσα σε μία εβδομάδα, δηλαδή από την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, απομακρύνθηκαν από τους δρόμους της πόλης περίπου 30.000 κυβικά πεσμένων δέντρων και σπασμένων κλαδιών ή κλαδιών που έκοψαν και κλάδεψαν οι κάτοικοι στις κατοικίες τους μετά τη χιονόπτωση, καθώς και δέντρα που κλαδεύτηκαν από ειδικά συνεργεία, επειδή κρίθηκαν επικίνδυνα. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί υπό κανονικές συνθήκες στον όγκο ενός εξαμήνου!

Τα κλαδιά μεταφέρθηκαν στον σταθμό μεταφόρτωσης του Δήμου, όπου τις αμέσως επόμενες ημέρες θα τεμαχιστούν και θα θρυμματιστούν από ειδικό κλαδοκόφτη.

Δείτε ακόμα:  «Είμαι ο απεσταλμένος του Θεού» είπε ο άνδρας που έπεσε με αυτοκίνητο σε εμπορικό κέντρο! (φωτό)

«Μια πρωτοφανής για τα χρονικά της πόλης μας κακοκαιρία, μας ανάγκασε να οργανώσουμε και να υλοποιήσουμε μια πρωτοφανή προσπάθεια για την όσο το δυνατό ταχύτερη απομάκρυνση των τεράστιων όγκων από κομμένα κλαδιά και δέντρα που ήταν σε όλη την πόλη», λέει η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και προσθέτει:

«Δουλέψαμε γρήγορα και αποτελεσματικά και πετύχαμε να απομακρύνουμε σε λιγότερο από μια εβδομάδα όγκο κλαδιών, συντριπτικά πολλαπλάσιο από ό,τι είναι σε κανονική περίοδο. Τα καταφέραμε με καλό προγραμματισμό και με τη βοήθεια ιδιωτικών συνεργείων και συνεργασιών με φορείς της Αυτοδιοίκησης. Θεωρώ ελάχιστη υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω όλους».

Δείτε ακόμα:  Νεκρά παιδιά: Δικηγόρος συγγενών σπιτονοικοκυράς- Το περίεργο τροχαίο και η σχέση του με τις απειλές που δεχόταν

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ