Πεντέλη: Πολίτες πληρώνουν από την τσέπη τους τις μπουλντόζες για να καθαρίσουν τα σπίτια τους! (βίντεο)

Πέμπτο 24ωρο από την μέρα που η κακοκαιρία Ελπίς έπληξε την Αττική και συνοικιακοί δρόμοι σε πολλές περιοχές των Βορείων αλλά και Βορειανατολικών προαστίων είναι αποκλεισμένοι. Σε αρκετές περιοχές δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα η ηλεκτροδότηση.

Μπορεί να επιστρέψαμε σε μια κανονικότητα πέντε μέρες μετά την κακοκαιρία Ελπίς, αλλά περιοχές μερικά χιλιόμετρα μακρια από το κέντρο της Αθήνας, παραμένουν απροσπέλαστες παρά τη διάνοιξη κεντρικών δρόμων.

Αλάτι στους δρόμους πολλών δήμων δεν έπεσε ποτέ – παρά την προαναγγελθείσα κακοκαιρία – με αποτέλεσμα συνοικιακές οδοί να παραμένουν θαμμένες στο χιόνι με τους πολίτες να πρέπει να πρέπει να περπατησουν μέχρι τις κεντρικές αρτηρίες για να έχουν πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς.

Δείτε ακόμα:  Ξεκινά η δίκη-μαμούθ για τη «μαφία των Ρομά» που ρήμαζαν σπίτια και στο Πικέρμι!

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι δήμων των βορείων προαστίων μηχανήματα γκρέηντερ, μπουλντόζες και εκχιονιστικά δεν είχαν εμφανιστεί έως χθες ενώ οι ίδιοι έκαναν ότι μπορούσαν με φτυάρια για να ξεθάψουν εισόδους κατοκιών και αυτοκίνητα.

Στον δήμο Πεντέλης, οι κάτοικοι απελπίστηκαν με τον όγκο χιονιού που έχει πλέον μετατραπεί σε σκληρό πάγο και να φράσει τις εισόδους κατοικιών που αποφάσισαν να πληρώσουν «ρεφενέ» ιδιωτικό συνεργείο με μπουλντόζες προκειμένου να καθαριστούν οι δρόμοι.

ieidiseis.gr

Δείτε ακόμα:  Δήμος Παιανίας: Στην τελική ευθεία δύο νέα έργα