Πέραμα – Κούγιας: «Οι αστυνομικοί διέφυγαν μπουσουλώντας – Καθαρή απόπειρα ανθρωποκτονίας»

Την άποψη ότι ο 14χρονος που εμφανίστηκε αυτοβούλως ως ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκίνητου, δεν ήταν καν παρών στο περιστατικό στο Πέραμα επανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι «είναι κατηγορηματικοί (σ.σ. οι αστυνομικοί) ότι το πρόσωπο που διέφυγε ήταν πολύ πιο ψηλό και πολύ πιο εύσωμο».

Οι δικαστικές Αρχές θα διεξαγάγουν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η πραγματική ηλικία του τρίτου ατόμου, το οποίο, αν είναι μικρότερο των 15 ετών «είναι ποινικά ανεύθυνο», κάτι που δικαιολογεί την επιλογή του για να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στη θέση του πραγματικού εμπλεκόμενου, σύμφωνα με τον κ. Κούγια.

«Οδηγεί το συγκεκριμένο πρόσωπο στην ατιμωρησία. Αυτό που προβλέπεται για αυτά τα παιδιά είναι ότι δε φυλακίζονται. Αποφασίζει η δικαιοσύνη αν θα εγκλειστούν σε ίδρυμα και αν θα τεθούν υπό την επιμέλεια πραγματογνωμόνων».

«Καθαρή απόπειρα ανθρωποκτονίας. Διέφυγαν μπουσουλώντας»

Φως στην υπόθεση και στην απελευθέρωση τελικά των 7 αστυνομικών, έριξαν οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων.

«Τα σημεία που είχαν ενδιαφέρον ήταν, όχι οι θέσεις των κατηγορουμένων, αλλά τα όσα είπε ο αυτόπτης μάρτυρας οδηγός του λεωφορείου, αλλά και οι άνθρωποι που κατοικούν στην περιοχή. Περιέγραψαν με τα πλέον αδρά χρώματα μια εγκληματική συμπεριφορά που επιδείκνυε ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου», τονίζει ο κ. Κούγιας.

«Οι γείτονες περιέγραψαν μια συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου που κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε ένα μέρος που οι αστυνομικοί είναι εγκλωβισμένοι. Ανατρέπει τις μηχανές, τις σέρνει. Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν μπουσουλώντας να διαφύγουν, γλύτωσαν την τελευταία στιγμή. Ήταν καθαρή απόπειρα ανθρωποκτονίας».

«Μία η θανατηφόρα βολή»

Αναφερόμενος για τους 38 πυροβολισμούς, ο συνήγορος των αστυνομικών σημειώνει: «Έπεσαν 38 πυροβολισμοί και των 7 αστυνομικών συγχρόνως. Από 38 βολές μόνο μία ήταν θανατηφόρα και εκφράζω την θλίψη μου για τον θανοντα. Μόνο 4 βολές έχουν βρει στόχο».

Σχετικά με τη δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη για τους αστυνομικούς και τους χαρακτηρισμούς που τους απέδωσε, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε: «Τον καλώ να ανακαλέσει και να αναγνωρίσει το λάθος του».

newsit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.