Περιφέρεια Αττικής: Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες καθαρισμού όλων των ρεμάτων, μεταξύ αυτών και στο ρέμα Κόρμπι

Κατόπιν σχετικής εντολής του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, με εντατικούς ρυθμούς και σε καθημερινή βάση συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού από τα συνεργεία και το προσωπικό της Περιφέρειας, όλων των ρεμάτων της Αττικής, μεταξύ αυτών και του ρέματος Κόρμπι στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Ειδικότερα στο ρέμα Κόρμπι, μετά την τελευταία έντονη βροχόπτωση έγινε αυτοψία από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και ακολούθως ξεκίνησαν άμεσα τα έργα καθαρισμού και απομάκρυνσης μπαζών και σκουπιδιών που είχαν συγκεντρωθεί λόγω της βροχής.

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός των επόμενων δύο ημερών.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:

Έχοντας ως προτεραιότητα την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση των πόλεών μας και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, οι αρμόδιες υπηρεσίες μας καθημερινά, σε εντατικούς ρυθμούς προχωρούν σε καθαρισμούς ρεμάτων, δίνοντας έμφαση σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας.

Στο πλαίσιο αυτό με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν και οι καθαρισμοί στο ρέμα Κόρμπι του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.
Από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκαν τα προβλήματα εξαιτίας των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων, τα συνεργεία μας κινήθηκαν άμεσα και ξεκίνησαν τα σχετικά έργα απομάκρυνσης των υλικών που είχαν συσσωρευθεί, με στόχο τον όσο το δυνατόν αμεσότερο καθαρισμό της περιοχής.

Σε ότι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στο Κόρμπι τα οποία έχουν σταματήσει προσωρινά, όχι με υπαιτιότητά μας, έχουμε ήδη προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες και έχουμε ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, προκειμένου τα έργα να επανεκκινήσουν άμεσα.

Μάλιστα με πρωτοβουλία μας θα συσταθεί ένα παρατηρητήριο της περιφέρειας και του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, για την καθημερινή παρακολούθηση του έργου.

«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα της περιφέρειας στην περιοχή, το οποίο θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά τον δήμο και είμαστε αποφασισμένοι, παρά τις όποιες δυσκολίες να το ολοκληρώσουμε τάχιστα».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.