Περιφέρεια Αττικής: Επίβλεψη των εργασιών ασφαλτόστρωσης στην οδό Πεντέλης

Την επίβλεψη των εργασιών ασφαλτόστρωσης που λαμβάνουν χώρα στην οδό Πεντέλης του Δήμου Αμαρουσίου, επιθεώρησε την Τετάρτη (9/12) η Περιφέρεια Αττικής.

Το παρών έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ενώ όλες οι εργασίες εντάσσονται στον σχεδιασμό για έργα ασφαλτόστρωσης και συντήρησης του κεντρικού οδικού δικτύου, κάτι που αποτυπώνει την προτεραιότητα του Γιώργου Πατούλη για θέματα οδικής ασφάλειας.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας αναφέρει:

Επίβλεψη των εργασιών ασφαλτόστρωσης που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής στην οδό Πεντέλης

Γ. Πατούλης: «Ο συνολικός σχεδιασμός μας για ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο σε όλη την Αττική βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης και είναι ενδεικτικός της προτεραιότητας που δίνουμε σε θέματα οδικής ασφάλειας»

Δείτε ακόμα:  Συγκλονίζουν οι γονείς της 36χρονης μητέρας που "έλιωσε" από τα μαντζούνια του ψευτογιατρού από το Κορωπί (βίντεο)

Τις εργασίες ασφαλτόστρωσης που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής στην οδό Πεντέλης στον Δήμο Αμαρουσίου μεταξύ οδών Μουργκάνας και 25ης Μαρτίου και σε μήκος 1.200 μ., επέβλεψε η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη. Οι εργασίες εντάσσονται στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής για έργα ασφαλτόστρωσης και συντήρησης του κεντρικού οδικού δικτύου σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Αττικής, που αποτυπώνουν την προτεραιότητα του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση οδών Περιφερειακών Ενοτήτων Κεντρικού, Νότιου, Δυτικού και Βόρειου Τομέα Αθηνών – Εργολαβία 3», προϋπολογισμού 6.000.000,00 ευρώ, ειδικά για τον Βόρειο Τομέα Αθηνών περιλαμβάνονται έργα συντήρησης οδών – ασφαλτοστρώσεις στους Δήμους Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Πεντέλης, Λυκόβρυσης – Πεύκης,Φιλοθέης – Ψυχικού, Χαλανδρίου, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης.
Όσον αφορά στους Δήμους Αμαρουσίου και Πεντέλης, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στη διαδρομή από Λεωφόρο Κηφισίας – Πεντέλης – Δημοκρατίας – Α. Παπανδρέου – έως Λεωφ. Πεντέλης, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η διαδρομή από Κηφισιά – Παληάγιαννη – Μελίσσια (Μπακογιάννη – 25ης Μαρτίου – Κωνσταντίνου Καραμανλή).

Δείτε ακόμα:  Όλοι οι επιχειρηματίες της Ραφήνας στο πλευρό της Χριστίνας! (φωτό)

Με αφορμή την εξέλιξη των εργασιών συντήρησης κεντρικών οδών στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ανέφερε: «Παρά τα περιοριστικά μέτρα και τις ασταθείς καιρικές συνθήκες το έργο μας για τη βελτίωση του οδικού δικτύου στους Δήμους του Βορείου Τομέα βρίσκεται σε εξέλιξη στη βάση του συνολικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για τη βελτίωση του οδικού χάρτη της Αττικής. Ο συνολικός σχεδιασμός μας για ένα ασφαλές και λειτουργικό οδικό δίκτυο σε όλη την Αττική βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης και είναι ενδεικτικός της προτεραιότητας που δίνουμε σε θέματα μετακίνησης και ασφάλειας».

Δείτε ακόμα:  Απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας

Με αφορμή την αυτοψία που πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, δήλωσε: «Προχωράμε βάσει προγραμματισμού τα έργα αποκατάστασης στις κεντρικές αρτηρίες στους Δήμους του Βορείου Τομέα. Ευχαριστούμε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Ευρώπη Κοσμίδου για την επίβλεψη της πορείας εκτέλεσης των έργων».