Περισσότερους από 200 πυροσβέστες στέλνει στην Ελλάδα ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε.

Θα εγκατασταθούν στη χώρα μας για να καταστεί δυνατή η άμεση υποστήριξη, σε περίπτωση μεγάλης κλίμακας δασικών πυρκαγιών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «θωρακίζει» την Ελλάδα για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, με τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. να στέλνει χώρα μας περισσότερους από 200 πυροσβέστες, καθώς και τεχνικό εξοπλισμό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πυροσβέστες από τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία και τη Νορβηγία θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα, χρηματοδοτούμενοι και συντονισμένοι από τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε., ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η άμεση υποστήριξη, σε περίπτωση μεγάλης κλίμακας δασικών πυρκαγιών.

https://twitter.com/EU_Commission/status/1532321178907467782?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1532321178907467782%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbreak.gr%2Fellada%2F338179%2F200-pyrosvestes-stelnei-michanismos-politikis-prostasias-ee%2F

«Είναι σαφές ότι αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια κλιματική αλλαγή και αυτό απαιτεί από όλους τους Ευρωπαίους μια κοινή απάντηση. Τον Αύγουστο του 2021, η Ελλάδα παρουσίασε περίπου 65 ταυτόχρονες πυρκαγιές την ημέρα, με μέσες θερμοκρασίες συχνά πάνω από 40°C. Ως εκ τούτου, με τις ελληνικές Αρχές έχουμε συμφωνήσει για την παρουσία σε ετοιμότητα περισσότερων από 200 πυροσβεστών υψηλής ειδίκευσης από όλη την ήπειρό μας, για να υποστηρίξουν τους εθνικούς πυροσβέστες όταν ξεσπάσουν οι πυρκαγιές. Αυτό όχι μόνο θα επιτρέψει την ταχεία απόκριση, αλλά θα εξασφαλίσει επίσης μια σημαντική ανταλλαγή πρακτικών για όλους τους εμπλεκόμενους πυροσβέστες και ευχαριστώ όλες τις χώρες που συμμετέχουν σε αυτή την επιχείρηση», δήλωσε ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς.

Αυτή η ενισχυμένη συνεργασία των ευρωπαϊκών πυροσβεστικών υπηρεσιών με την Ελλάδα ακολουθεί την ιδιαίτερα σφοδρή περίοδο δασικών πυρκαγιών του 2021. Προστίθεται στα μέτρα ετοιμότητας της Ε.Ε. για τις δασικές πυρκαγιές, τα οποία περιλαμβάνουν, επίσης, τον στόλο των βομβαρδιστικών νερού μέσω του «rescEU», τα οποία διατίθενται στα κράτη-μέλη και στα συμμετέχοντα κράτη της Ε.Ε. στο Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

 

newsbreak.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.