Πέθανε περιμένοντας το ασθενοφόρο!

Τραγικό τέλος για 40 χρονο τουρίστα της Ασσου στην Κεφαλονιά. Υπέστη έμφραγμα . Στο χωριό δεν υπάρχει γιατρός, ενώ το ΕΚΑΒ έκανε να φθάσει τρεις ώρες και να παραλάβει πια τη σορό του. Οι κάτοικοι έκαναν ότι μπορούσαν να τον σώσουν , αλλά χωρίς την βοήθεια από γιατρό ή νοσηλευτή ήταν πολύ δύσκολο να τον επαναφέρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν κλήθηκε το ΕΚΑΒ για βοήθεια ήταν στο Ληξούρι , λόγω του κλειστού δρόμου εξ αιτίας της γέφυρας του Χειμωνικού, το ασθενοφόρο έπρεπε να κάνει το γύρο της μισής Κεφαλονιάς για να φθάσει στην Ασσο.

Έντρομοι οι φίλοι του άτυχου τουρίστα τον είδαν να πεθαίνει μπροστά στα μάτια τους παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των κατοίκων. Ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν γιατί αργεί τόσο το ΕΚΑΒ. Ποιος θα τους απαντήσει;

Αυτή είναι η κατάσταση δυστυχώς. Με ένα ασθενοφόρο να καλυφθεί όλη η Κεφαλονιά η οποία είναι κομμένη στη μέση στο γεφύρι του Χειμωνικού. Πόσα αυτοκίνητα έχουν δοθεί δωρεές στο ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς; Αχρηστα, γιατί το Υπουργειο Υγείας δεν διαθέτει τα πληρώματα.

Ποια η μέριμνα και ποιος είναι ο υπεύθυνος που δεν υπάρχουν ασθενοφόρα σε κάθε Δήμο; Δεν θα είχε γλυτώσει ο άνθρωπος αν υπήρχε ασθενοφόρο στη Σάμη ή γιατρός στο Φισκάρδο;

Mια ανθρώπινη ζωή χάθηκε που θα μπορούσε να είχε σωθεί αν υπήρχε σύστημα υγεία στο νησί

kefaloniapress.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.