Πέτρος Φιλιππίδης: Η πρώτη νύχτα στη φυλακή – Τι έλεγαν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του (βίντεο)

Σε κατάσταση σοκ φέρεται να βρίσκεται ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την προφυλάκισή του και τη μεταφορά του στις φυλακές Τρίπολης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ο ηθοποιός δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει ότι τους επόμενους μήνες θα ζει σε έναν θάλαμο με άλλους 25 κρατούμενους στο παραπάνω σωφρονιστικό κατάστημα, όπου κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα.

Στην ίδια φυλακή βρίσκονται ο Δημήτρης Λιγνάδης αλλά και ο ιερέας από τη Μάνη που καταδικάστηκε για τον βιασμό της 12χρονης κόρης της συντρόφου του. Κρατούνται, επίσης, ο καθηγητής μουσικής ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του στο ωδείο, ο «παιδεραστής με το βαν», ο οποίος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ κατά συγχώνευση, και ο «δράκος του Αμαρουσίου» που εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Την πρώτη νύχτα, ο Πέτρος Φιλιππίδης την πέρασε απομονωμένος σε ένα κελί 8 τετραγωνικών όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό, ενώ τις επόμενες εφτά ημέρες θα προαυλίζεται μόνος του.

Δείτε ακόμα:  Πέτρος Φιλιππίδης: Παραιτήθηκε ο Θέμης Σοφός από την υπόθεση - Αυτός είναι ο νέος συνήγορος υπεράσπισης (βίντεο)

Όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του έκαναν λόγο για έναν ήρεμο κρατούμενο, για έναν άνθρωπο που δεν έχει πιστέψει ακόμη ότι βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα, προσθέτει ο τηλεοπτικός σταθμός, ο οποίος καταγράφει, γενικότερα, πως ο προφυλακισθείς βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός δεν κατάφερε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα ότι δεν έχει σχέση με τα βαρύτατα αδικήματα που αντιμετωπίζει. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, πως αυτό που βάρυνε στην απόφαση για την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν το ενδεχόμενο να διαπράξει νέα αδικήματα στην περίπτωση που έφευγε ελεύθερος από τα δικαστήρια.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Έρευνα σε ιστοσελίδες και ομάδες αντιεμβολιαστών - Παρέμβαση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος

Στο σκεπτικό για την προφυλάκιση φέρεται να διατυπώθηκε η κρίση ότι ο ηθοποιός θα μπορούσε να επιστρέψει στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και να επαναλάβει τα αδικήματα που, σύμφωνα με την κατηγορία, έχει διαπράξει.

Ένα ακόμη στοιχείο που «έδειξε» το δρόμο για τη φυλακή στον κατηγορούμενο ηθοποιό ήταν οι αναφορές των γυναικών ότι επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα κατά τη διάρκεια τέλεσης των πράξεων του που φέρεται να διέπραξε. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των τριών γυναικών, ο ηθοποιός δεν κάμφθηκε από την αντίσταση τους και συνέχισε την επίθεση σε βάρος τους.

Δείτε ακόμα:  Παραιτήθηκε ο Θέμης Σοφός, ανέλαβε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος την υπεράσπιση του Π. Φιλιππίδη – Ο «καυγάς» με τη Σκορδά

newsbeast.gr