Πέτρος Φιλίππου: Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με σεβασμό στον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες

Σήμερα, 5 Ιουνίου, εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Εορτάζουμε και χαιρόμαστε το μεγάλο μας «σπίτι».

Την ώρα που σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι τοπικές κοινωνίες ξεσηκώνονται απέναντι στη μη εγκατάσταση ανεμογεννητριών, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θα «εορτάσει» τη σημερινή ημέρα για το περιβάλλον, στέλνοντας πάλι ΜΑΤ και αστυνομία, για να καταστείλει κάθε φωνή αντίδρασης.

Βεβαίως, όταν μιλάμε για Πράσινη Ενέργεια, αυτή δεν θα πρέπει να είναι απλά μία ταμπέλα, πίσω από την οποία θα κρύβονται εξυπηρετήσεις φίλων και ημετέρων, προάσπιση ιδιωτικών συμφερόντων και αύξηση κερδών ιδιωτικών κεφαλαίων. Όταν μιλάμε για Πράσινη Ενέργεια και ΑΠΕ θα πρέπει πρώτα από όλα να σεβόμαστε το περιβάλλον, την χλωρίδα και την πανίδα κάθε τόπου, και κατόπιν αδιαμφισβήτητων περιβαλλοντικών μελετών να προχωράμε στη μετάβαση.

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως δεν έχει τέτοιου είδους ευαισθησίες. Αγνοεί ακόμη και τώρα τις φωνές που έρχονται από το Σούλι, τη Σητεία, τα Άγραφα, τη Γαλατινή, το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς, που λένε ΟΧΙ στην εγκατάσταση.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχουμε χρέος να συστρατευτούμε με αυτό τον κόσμο και να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δείχνουν για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.