Πέτσας: Θα υπάρξουν νέα τοπικά lockdown αν ξεφύγουμε – Από τις 7 Ιανουαρίου θα εξεταστεί το άνοιγμα (video)

«Ευτυχώς τις τελευταίες μέρες πηγαίνουμε καλύτερα να διαφυλάξουμε αυτή την εικόνα», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας

Ξεκάθαρος αναφορικά με τις κινήσεις που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στην περίπτωση που υπάρξουν νέες εξάρσεις και εστίες κορονοϊού, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον Ant1.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα τοπικά lockdown σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει και πάλι. «Ευτυχώς τις τελευταίες μέρες πηγαίνουμε καλύτερα να διαφυλάξουμε αυτή την εικόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις περιοχές ανά την επικράτεια που δεν εμφανίζουν αυξημένο ιικό φορτίο αλλά και την σταδιακή άρση του lockdown, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2021 θα ακολουθηθούν τα γενικά μέτρα και έπειτα θα εξεταστεί η φάση της απελευθέρωσης για κάποιες γεωγραφικές περιοχές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Δείτε ακόμα:  Σχολεία: Πότε επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές όλων των βαθμίδων - Τα μέτρα

Ερωτώμενος για την δυσπιστία που υπάρχει για τα νέα εμβόλια τόσο σε πολίτες όσο και σε γιατρούς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι όλοι πρέπει να ενημερώνονται σωστά και να παρακολουθούν τα όσα έχουν να πουν οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι, ώστε να μην υπάρχει παραπληροφόρηση γύρω από τον συγκεκριμένο θέμα.

newsbomb.gr