Ποια μαγαζιά κατέβασαν ρολά στην πλατεία της Ραφήνας


Ο χειμώνας πάντα είναι η χειρότερη εποχή για τα μαγαζιά της Ραφήνας. Ειδικά μετά τις γιορτές που εκείνες τις ημέρες «κάτι» κινείται γενικώς, τα πράγματα γίνονται ολοένα και δυσκολότερα. πόσο μάλλον μετά την κρίση…


Έχουμε γράψει αρκετές φορές τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη Ραφήνα. Η κρίση λένε πολλοί φταίει γι αυτό. Κάποιοι άλλοι μιλάνε για το Εμπορικό Κέντρο στα Σπάτα που τους «έκοψε» πολύ τη δουλειά, κι άλλοι ότι έχουν παράπονα από τους μαγαζάτορες. Υψηλές τιμές, όχι επαγγελματική συμπεριφορά (η μειοψηφία), έλλειψη επιλογής.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση πιστεύουμε. Αυτά όλα, συν ότι η καλοκαιρινή περίοδος έχει συρρικνωθεί αρκετά, μάξιμουμ 40 μέρες πλέον η «αποδοτική» περίοδος, συμβάλουν στο γεγονός ότι αρκετά μαγαζιά κατεβάζουν ρολά! Τελευταία παρατηρήσαμε ότι το Μεξικάνικο στην πλατεία έκλεισε «αθόρυβα», το καφέ δίπλα στον φούρνο της πλατείας έβαλε ενοικιαστήριο και αναζητά νέο νοικάρη. Που σημαίνει ότι «πάει κι αυτό». Ενώ το Square, η γνωστή καφετέρια που εδώ και πολλά χρόνια ήταν στο φόρτε της, δεν «τσούλαγε» με συνέπεια απ΄ότι μάθαμε να αλλάξει χέρια. ‘Ωσπου να ανοίξει ο «καινούργιος», το κατάστημα παραμένει εδώ και καιρό ερμητικά κλειστό.

Αυτά όσον αφορά τα της πλατείας, της κεντρικής. Διότι γύρω απ΄αυτή συναντάμε μία από τα ίδια. Αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά, δεν βλέπουμε «φως» στο τούνελ. Σίγουρα νέες προσπάθειες γίνονται και  καταγράφονται στα θετικά, όμως αυτό δεν αρκεί.


Διαβάστε επίσης