Ποια Μύκονος! Νοίκιασαν σπίτι στο Airbnb και έκαναν πάρτι με 700 άτομα εν μέσω κορονοϊού

Το πάρτι που έγινε στο Νιου Τζέρσεϋ των ΗΠΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ήταν τόσο ασφυκτικά γεμάτο με παρευρισκόμενους, που οι αστυνομικοί χρειάστηκαν πάνω από 5 ώρες για να το διαλύσουν.

Το απόγευμα της Κυριακής οι άνδρες της αστυνομίας έφτασαν στο σπίτι που ενοικιάστηκε μέσω Airbnb και αντίκρισαν ένα συνεχώς αυξανόμενο πλήθος, που εκείνη την ώρα ήδη υπερέβαινε τα 700 άτομα ενώ πάνω από 100 οχήματα ήταν σταθμευμένα έξω από την οικία.

Η επιχείρηση εκκένωσης ολοκληρώθηκε μετά την 1 τα ξημερώματα. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και οι δύο διοργανωτές του πάρτι έλαβαν κλήτευση από τις αρχές.

Δείτε ακόμα:  Η πρώτη μεταφορά φαρμάκων με drone στην Ευρώπη

«Ελάτε ρε παιδιά», σχολίασε ενοχλημένος ο κυβερνήτης Φιλ Μέρφι, στο άκουσμα της εξοργιστικής είδησης. «Αυτό θέτει άσκοπα τους άνδρες και τις γυναίκες της αστυνομίας και τις οικογένειές τους σε κίνδυνο».

Σύμφωνα με τις εντολές των τοπικών αρχών, οι εσωτερικές συγκεντρώσεις δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 100 άτομα ενώ οι εξωτερικές συγκεντρώσεις τα 500.

Η Airbnb απέβαλε και τους δύο διοργανωτές του πάρτι από την πλατφόρμα της, σύμφωνα με τον Μπεν Μπρέιτ, εκπρόσωπο της εταιρείας. Η καταχώρηση για την ενοικίαση του συγκεκριμένου ακινήτου έχει επίσης απενεργοποιηθεί καθώς η Airbnb ερευνά περαιτέρω το περιστατικό.

Δείτε ακόμα:  Άγριο έγκλημα! Αιμόφυρτος μπήκε σε εστιατόριο, άρπαξε ένα μαχαίρι και σκότωσε νεαρό (βίντεο)

«Καταδικάζουμε έντονα την αναφερόμενη συμπεριφορά, η οποία συνιστά τόσο μια σαφή παραβίαση των πολιτικών της Airbnb όσο και μια ιδιαίτερα σοβαρή κατάχρηση κατά τη διάρκεια αυτής της δημόσιας υγειονομικής κρίσης» δήλωσε ο Μπρέιτ. Και πρόσθεσε ότι η Airbnb απαγορεύει τα «σπίτια για πάρτι» σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή: CNN