Πιερρακάκης για τη λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τα self tests κορονοϊού (βίντεο)

Για τα συστήματα που δημιουργεί το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής προκειμένου να γίνει η διάθεση των self tests κορονοϊού από τα φαρμακεία μίλησε στην εκπομπή “Live News”, ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης, η κυβέρνηση καλείται να αναπτύξει νέες πλατφόρμες για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη διάθεση των δωρεάν τεστ, τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει μέσα από το σύστημα συνταγογράφησης. «Τα φαρμακεία έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανακοινώνοντας μάλιστα, ότι τα μισά ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 έχουν γίνει μέσα από τα φαρμακεία όλης της χώρας.

Δείτε ακόμα:  Βαριές «καμπάνες» σε οίκο ανοχής - «Ξέχασαν» rapid και πιστοποιητικά εμβολιασμού

Για τη διαδικασία που θα ακολουθείται, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε πως μετά τη διενέργεια του τεστ, ο πολίτης θα πρέπει να μπει σε μια πλατφόρμα να δηλώσει εάν είναι θετικός, κάτι που θα τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πρόσθετο τεστ σε δημόσια δομή. «Υποχρέωση δεν υπάρχει σε αυτό το σύστημα, εθελοντική είναι η λειτουργία του. Δεν υπάρχει κάποια επίπτωση αν κάποιος δεν δηλώσει το αποτέλεσμα του τεστ» υπογράμμισε ο υπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πιστεύει στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

Δείτε ακόμα:  Ο Αχιλλέας Μπέος μοίρασε… κόλλυβα στο δημοτικό συμβούλιο

«Εφόσον είναι θετικός και το δηλώσει μέσα από την πλατφόρμα, μπορεί να κάνει μετέπειτα δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές για να μπορέσει με βάση αυτό για παράδειγμα να πάρει άδεια από τη δουλειά του» πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης, σημειώνοντας ότι η διάθεση των self tests αναμένεται να γίνει στις αρχές Απριλίου. «Προετοιμαζόμαστε εντατικά για να προλάβουμε αυτά τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, τα οποία τίθενται από την πραγματικότητα» συμπλήρωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Έρχεται η τρίτη δόση εμβολίου – Κάτω των 17 ετών ένα στα τρία κρούσματα

newsit.gr