Ποιοι δρόμοι πεζοδρομούνται στη Ραφήνα


Συνεδριάζει την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας – Πικερμίου


Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι η λήψη απόφασης περί πεζοδρόμησης – λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 – τμημάτων του οδικού δικτύου.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το irafina.gr, μετά από σύσκεψη και συνεννόηση με τον ΟΛΡ ΑΕ και το Λιμεναρχείο Ραφήνας, αποφασίσθηκε η πεζοδρόμηση του εσωτερικού του δρόμου έμπροσθεν των καταστημάτων στον Λιμένα Ραφήνας, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, λόγω της εφαρμογής των νέων μέτρων για τη λειτουργία των καταστημάτων .

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου η αποφυγή χρήσης της δεύτερης εξόδου διαφυγής για τη διέλευση οχημάτων από το Λιμάνι προς τη Λ. Φλέμιγκ (άνοδος) και η πεζοδρόμησή της κατά τις ώρες 11 π.μ. – 3 π.μ. πλην των περιπτώσεων που θα υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα και στις οποίες θα εξετάζεται κατά περίπτωση μετά από συνεννόηση, το άνοιγμα της ανόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε και η πεζοδρόμηση του τμήματος του οδικού δικτύου της Αραφηνίδων Αλών, από Βιθυνίας έως το τμήμα της Β. Παύλου στο ύψος της Β. Γεωργίου.

Το θέμα αυτό έχει συζητηθεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και έχει ληφθεί σχετική απόφαση και η πρόταση είναι να εφαρμόζεται οπωσδήποτε η πεζοδρόμηση για Σάββατο και Κυριακή κατά το διάστημα των θερινών μηνών και από ώρες 6 μ.μ. -11 μ.μ.