Πικέρμι: Αυτός είναι ο γνωστός μπον βιβέρ της Μυκόνου, που εμπλέκεται ως κλεπταποδόχος στη νέα σπείρα των Ρομά (φωτό)


Ένας 76χρονος άνδρας, από τους πάλαι ποτέ πιο γνωστούς κοσμικούς της Μυκόνου, λάτρης των παλαιοπωλείων και της ακριβής ζωής, εμπλέκεται στη νέα σπείρα «μπουκαδόρων» Ρομά που εξάρθρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας – Πικερμίου.


Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, ο ευκατάστατος ηλικιωμένος με τα ακριβά γούστα και με σημαντική περιουσία -τουλάχιστον κατά το παρελθόν- στο «νησί των ανέμων», φέρεται να είχε ρόλο κλεπταποδόχου του κυκλώματος.

Ο 76χρονος μπον βιβέρ κατηγορείται ότι αγόραζε ρολόγια που είχαν κλαπεί από σπίτια της βορειοανατολικής Αττικής, όπου «χτυπούσε» η σπείρα των Ρομά. Μάλιστα, σε μία περίπτωση, τα μέλη της σπείρας λένε, σε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, ότι τους χρωστάει χρήματα και πρέπει να πάρουν πίσω τα ρολόγια και να βρουν άλλον κλεπταποδόχο.

Να σημειώσουμε ότι ο ηλικιωμένος άνδρας -που κατά το παρελθόν είχε συνάψει σχέση με πασίγνωστη καλλονή από το εξωτερικό «εμφανίζεται σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις να διαπραγματεύεται την τιμή πώλησης των κλοπιμαίων, ενώ σε άλλη συνομιλία κανονίζει μεταφορά 5.000 ευρώ από λογαριασμό συγγενικού του προσώπου σε λογαριασμό αρχηγικού μέλους του κυκλώματος». Ο 76χρονος μπον βιβέρ φερόταν να εργάζεται σε πολύ γνωστό παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι, ενώ στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. μπήκε και μία ισόγεια αποθήκη που χρησιμοποιούσε στο κέντρο των Αθηνών.

Η σπείρα κατηγορείται για 55 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων με λεία 500.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του irafina.gr, οι 31 από αυτές έχουν σημειωθεί στο Ντράφι!

 


Διαβάστε επίσης